Uudet Master-koulutuksemme aloittivat syyslukukauden

Elokuun lopulla Oamkin informaatioteknologian yksikkö aloitti useamman vuoden tauon jälkeen kaksi täysin uutta Master-koulutusta. Tutkinto-ohjelmat ovat Printed Intelligence ja Hyvinvointia edistävien digipalveluiden asiantuntija. Molemmissa tutkinto-ohjelmissa on mukana sopiva määrä innostuneita, kiinnostuneita ja oppimishaluisia opiskelijoita, jotka tapasivat toisensa elokuun lopulla Linnanmaalla.

Näiden koulutusten aloittaminen kehittää opetustamme ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet tutkinto-opiskelijoidemme jatkokouluttautumiselle. Tosin amk-tutkinnon suorittamisen jälkeen tarvitaan vielä kahden vuoden työkokemus ennen Master-opintoja. Molempiin koulutuksiin voi tulla opiskelijaksi myös avoimen ammattikorkeakoulun kautta.

Printed Intelligence on ainutlaatuinen koulutus

Printed Intelligence -koulutus toteutetaan englanniksi verkko-opetuksena lukuun ottamatta yhden viikon intensiivijaksoa PrinLabissamme. Painettavan elektroniikan laitteita ei pystytä tarjoamaan kotiolosuhteisiin, mutta opiskelijat nauttivat varmasti yhdessä tekemisestä ja opiskelusta tuon lähiviikon aikana. Koronatilanne voi tuoda omat haasteensa viikon toteuttamiseen, mutta onneksi kaikki tutkinto-ohjelman opinnot voi suorittaa hyvin joustavasti. Tätä intensiiviviikkoa voidaan tarvittaessa siirtää sopivampaan ajankohtaan.

Opiskelijoita on mukana ryhmässä Suomesta ja ulkomailta, ja tämä kansainvälisyys ja monikulttuurisuus on ryhmämme vahvuus. Printed Intelligence on ainutlaatuinen alan koulutus Euroopan mittakaavassa, sillä tällaista osaamisen syventämisen mahdollisuutta painettavan elektroniikan alalla ei ole tarjolla ainakaan muualla Euroopassa.

Hyvinvointia edistäviä digipalveluita yhteistyössä sote-osaajien kanssa

Suomenkielinen tutkinto-ohjelma Hyvinvointia edistävien digipalveluiden asiantuntija toteutetaan yhteistyössä sosiaali- ja terveysalan yksikön kanssa. Tekniikan ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat suorittavat 60 opintopisteen tutkintonsa vuoden aikana, kun taas sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden 90 opintopisteen suorittaminen vie 1,5 vuotta. Koulutuksessa perehdytään digitaalisiin keinoihin ja toimintamalleihin sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamisen edistämiseksi.

Tämä kahden eri alan opiskelijoiden yhteistyö tuottaa tulevaisuudessa uusia innovaatioita terveysalalle. Toivottavasti opiskelijamme tarttuvat näihin monialaisuuden mahdollisuuksiin sekä tuovat erilaisilla taustoilla paljon uusia näkemyksiä yhteisille opintojaksoille. Työelämä hyötyy koulutuksen tarjoamasta yhteistyöosaamisesta, ja valmistuttuaan opiskelijamme pystyvät uudistamaan sosiaali- ja terveysalan toimintamalleja digitalisaation keinoin sekä jalkauttamaan digitaalisia ratkaisuja käytäntöön.

Orientaatiotapaamisesta jatkettiin etätyöskentelyyn

Orientaation kaikille Master-opiskelijoille suunnatussa infossa kerrottiin esimerkiksi tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmasta ja opinnäytetyöstä, opiskelijan palveluista ja käytössä olevista työkaluista sekä järjestelmistä. Orientaatiopäivän aikana ehdittiin testata Zoom-kokouksen käyttäminen, ja päivän jälkeen käynnistyi opiskelijan vuoden mittainen taival insinööristä (AMK) kohti Master-tutkintoa Moodlen kurssialustoilla. Yrityksissä työskennelleet olivat jo käyttäneet samoja työkaluja aikaisemminkin. Kynnys verkko-opintoihin on selvästi madaltunut ja opiskelijamme osaavat opiskella entistä paremmin etänä joustavissa opintopoluissa.

Orientaation aikana oli mukava tavata uudet Master-opiskelijat ja huomata, kuinka he käyttivät rohkeasti puheenvuoroja. Etäopiskelussa perinteinen luokassa juttelu ei ole mahdollista. Yksi tuutoriopettajan haaste onkin saada ryhmän opiskelijat tutustumaan toisiinsa ja sitä kautta tukemaan toisiansa opintojen edetessä etäyhteysvälineillä.

Kun opettajat ja opiskelijat kohtaavat vain etäyhteyden kuvana eikä luokkakaveria näe kasvokkain luokassa, oikea-aikainen ja riittävä tiedottaminen on todella tärkeää. Etäopiskelussa sähköposti nousee tärkeimmäksi viestintäkanavaksi opettajan ja opiskelijan välille. Opintojen etenemisen kannalta tärkeää on myös kurssien materiaalien itseopiskeltavuus.

Työelämää kehittävä opinnäytetyö on iso osa Master-tutkintoa. Sitä käynnisteltiin orientaatiopäivänä ja varsinaisessa opinnäytetyön kick offissa opintojen alussa, ja siitä on hyvä jatkaa, jotta valmistuminen olisi kaikilla Master-opiskelijoillamme edessä jo ensi keväänä.

Menestystä kaikille uusille Master-opiskelijoillemme opinnoissanne!

Teksti: Susanna Kujanpää, tutkintovastaava
Kuvat: Shutterstock

Lisätietoja:
Printed Intelligence, YAMK
Hyvinvointia edistävien digipalveluiden asiantuntija, YAMK

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *