Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Henkilökunnan julkaisuja vuodelta 2020

Tietotekniikan osaston henkilökunta on urakoinut vuonna 2020 muun työnsä ohella myös julkaisuja. Tyypillisiä julkaisuja ovat esimerkiksi artikkeli, blogiteksti, painettu tai sähköinen kirja, video tai opetusmateriaali. Julkaisuiksi hyväksytään myös taiteellinen toiminta, audiovisuaaliset aineistot ja tieto- ja viestintätekniset ohjelmat.

Seuraavassa on kokoelma vuoden 2020 julkaisuja, jotka avaavat näkymiä muun muassa opettajien käytännön työhön ja osaamisalueisiin, koronarajoitusten vaikutuksiin, hankkeiden etenemiseen ja opiskelijoiden tuotoksiin hankkeessa.

ePooki-artikkelit

Alaluukas, Pekka & Nousiainen, Eero 2020. Mitä Oulun seudun ICT-alan yritykset odottavat valmistuneilta insinööriopiskelijoilta?. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 76.

Autioniemi, Eetu, Tyni, Janne, Mäläskä, Tuukka & Posio, Mikko 2020. Droonilla hankitun kuvamateriaalin käyttäminen pelin ympäristön luomiseen. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 77.

Jyrkkä, Kari 2020. Tekoäly on hankalaa vai onko? ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 105.

Jyrkkä, Kari & Niemi, Eino 2020. Ohjelmointitaito opitaan projektissa. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 72.

Korpela, Teemu 2020. Kodin mobiiliyhteyden testaus ja hienosäätö. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 78.

Määttä, Harri 2020. R2R printing – a short video introduction. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 54.

Orajärvi, Kaisa 2020. Hanketyöllä ammattien sukupuolisegregaatiota purkamassa. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 108.

Torniainen, Niina, Tuomaala, Tomi & Määttä, Harri 2020. Älykkäitä kasvomaskeja – Smart Mask. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 111.

Tuomaala, Tomi, Määttä, Harri & Hinkula, Henry 2020. Atlantic Area -rahoitukseen mukaan pääseminen ainoana suomalaisena organisaationa on monen tekijän summa. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 98.

ePookin asiantuntijablogi

Hannula, Manne 2020. Drooneja kannattaa nyt rohkeasti kokeilla arkipäiväisten asioiden hoitamiseen.

Hopeavuori, Tuula, Keskitalo, Anne & Westerlund Raija 2020. Etäopiskeluun siirtyminen haastoi opiskelijan ja opettajatuutorin.

Kujanpää, Susanna 2020. Koronan vaikutus kv-projektin tiimityöskentelyyn.

Vainio, Timo 2020. Ohjelmoitavat järjestelmäpiirit.

Viinikka, Sinikka & Orajärvi, Kaisa 2020. Hanketoiminta sopeutui poikkeusoloihin.

Muut julkaisut

Alaluukas, Pekka, Riippa, Tommi, Jouppila, Sami, Kortelainen, Miikka, Perälä, Seppo & Kouch, Arman 2020. Energy Pathfinder Toolkit. Verkkotyökalu.

Anicare 2020. Cow Manager Beta. Mobiilisovellus Google Play -kaupassa. (Opinnäytetyö: Joona Tuomikoski, opinnäytetyön ohjaaja ja asiantuntija: Jaakko Kaski.)

Haverinen, Lasse & Kärki, Maarit 2020. Kotieläintuotannon oppimisympäristö mallina kestäville toimintatavoille. Biovalley News, Biolaakso.

Viinikka, Sinikka, Leinonen, Eija, Juntunen, Aija & Orajärvi, Kaisa 2020. Mikä estää nuoria valitsemasta sukupuolelleen epätyypillistä alaa? Opinto-ohjaaja 3/2020.

Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -hankkeen videot: Laadukkaan ympäristön suunnittelija – Rakennusarkkitehti ja Itsenäisiä polkuja ja ongelmanratkaisua – Tietotekniikka. Käsikirjoitus Kaisa Orajärvi.

Miksi julkaisuja?

Ammattikorkeakoulut saavat 2 % rahoituksestaan julkaisujen määrän perusteella. Aineiston täytyy täyttää julkaisuluokituksen kriteerit ja hyväksytyt julkaisut kootaan julkaisurekisteri Juuliin. Julkaisupisteen saaminen edellyttää, että

 • julkaisu on julkisesti kenen tahansa saatavilla (ei omakustanteita)
 • julkaisukanavalla on tekijästä riippumaton toimituskunta tai julkaisija, joka päättää julkaisukanavalla julkaistavista julkaisuista
 • julkaisua ei ole aikaisemmin julkaistu tiedonkeruussa raportoitavassa muodossa
 • tekijällä on yhteys Oamkiin
 • julkaisu perustuu tekijän Oamkissa tekemään tutkimus- tai asiantuntijatyöhön.
 • Päivitetty 18.1.2021, lisätty julkaisuja Muut julkaisut -kohtaan.

  You may also like...

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *