Kahtia jaettu harjoittelu

Harjoittelupaikkoja ja harjoittelun suorittamista suunnitellessa minun täytyi ottaa huomioon, että kesän aikana on ehdittävä myös hoitaa kotitilani töitä. Eniten tämä vaikutti harjoitteluuni siten, että en ehtinyt suorittaa koko kolmen kuukauden harjoittelua samana kesänä, vaan jouduin jättämään yhden kuukauden seuraavalle vuodelle.

Kuulin työväen tarpeesta EPK-markkinoinnilla ystävältä, joka ohjasi minut hakemaan paikkaa. Paikka vaikutti todella hyvältä, sillä kaupan alan tehtävät olivat sitä, mitä hainkin. Sijainti koitui sikäli ongelmaksi, että asunnolta oli matkaa työpaikalle noin 90km. Työnantajan kanssa sovittiin palkkaa sen verran, että kilometrit korvaantuivat. Muutaman päivän jälkeen matkan pituus ei enää häirinnyt, sillä perille asti sai ajaa hyväkuntoista valtatietä. Seinäjoelta oli myös helppo käydä kotitilallani, Isojoella viikonloppuisin.

Kotitilan töitä.

Työtehtävät EPK-markkinoinnilla

EPK-markkinoinnilla työtehtäviini kuului laajasti erilaisia kaupan alan töitä kuten kuormien vastaanottoa ja purkua, varastokirjanpidon tarkistamista ja päivitystä, kassamyyntiä ja laskutusta. Myös muita tehtäviä vähemmissä määrin, esimerkiksi hydrauliikkaletkujen valmistusta, kaasupullojen vuokraamista ja myyntiä.

Ensimmäisen viikon ajan minua perehdytettiin laskutusohjelmien ja kassojen käyttöön sekä päivittäisien tehtävien hoitoon, koska tämän jälkeen toinen yrityksen vakituisista työntekijöistä jäisi lomalle ja tarkoitukseni oli hoitaa hänen tehtäviään sen ajan. Edellä mainittujen työtehtävien lisäksi tehtäviini lisättiin siis myös polttoainekauppojen hoitaminen, eli tilauksien vastaanotto ja niiden lähettäminen toimittajalle.

Vaikka työtehtäviä oli hoidettavana paljon, koin sen vain hyväksi asiaksi, koska päivät kuluivat nopeasti. Tekemistä riitti ja perehdytys oli tehty niin huolellisesti, etteivät tehtävät tuntuneet liian haastavilta.

EKP-markkinointi.

 

Harjoittelun jatkaminen Hankkijalla

Kahden kuukauden harjoittelun jälkeen olin kotitilalla töissä, kunnes koulu alkoi. Seuraavana kesänä jatkoin harjoittelua kuukauden verran Hankkija Kempeleellä. Kuukauden harjoittelun aikana pääsin tekemään myymälän töitä, jotka olivat osaltaan samanlaisia kuin Seinäjoellakin, mutta ketjuliikkeessä esimerkiksi kuorman vastaanotto oli kovempi työ. Tehtäviini kuului myös liikkeen hyllytystyöt ja kassamyynti, sekä varaston järjestyksen ylläpito ja tuotteiden luovuttaminen varastolta. Kasasin myös mallikappaleita liikkeeseen näytille.

Kuukauden harjoittelusta ei kovin pitkää tekstiä saa aikaiseksi, mutta työpaikasta jäi silti todella hyvä maku. Työporukka Hankkijalla oli aivan viimeisen päälle, sillä sain työskennellä muutamien opiskelukavereiden kanssa ja muukin työväki oli huippuporukkaa.

Oskari Forsman, 3. vuoden agrologiopiskelija

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *