Konetekniikan teollisuusopintomatka, Nordic Tank Oy

Kirjoitus liittyy konetekniikan tuotantotekniikkaan suuntautuvan KTO20SP1-ryhmän teollisuusopintomatka-kurssille, jossa käytiin vierailuilla Oulun alueen yrityksissä. Artikkelin ovat kirjoittaneet Arttu Juntunen, Maria Kähkönen, Onni Herranen, Juuso Pernu ja Alisa Isometsä.

Kävimme yritysvierailulla Oulussa sijaitsevassa Nordic Tank Oy:ssä, joka on Suomen johtava säiliöperävaunujen ja -päällirakenteiden valmistaja. Vierailun aluksi meille pidettiin esitys yrityksen juurista sekä sen kehityksestä. Nordic Tankilla on kaksi toimipistettä, joista pääkonttori ja tehdas sijaitsee Oulussa. Oulun toimipisteessä toteutetaan tehdastasoisia muutos- ja vauriokorjaustöitä, päällirakenteiden alustalle asennusta tai alustanvaihtoa sekä määräaikaistarkastuksia ja huoltoa.  Toinen toimipiste sijaitsee Ruotsissa Perstorpissa, missä toteutetaan pieniä muutos- ja vauriokorjauksia, alustanvaihtoa sekä määräaikaistarkastuksia ja huoltoa. Nordic Tank työllistää tällä hetkellä 35 työntekijää.

Tehdaskierros

Vierailu alkoi kahvitarjoilulla sekä puolen tunnin mittaisella yritysesittelyllä, jonka piti yhtiön toimitusjohtaja Satu Heikkilä. Yritysesittelyssä kuulimme Nordic Tank Oy:n historiasta sekä kehityksestä Suomen johtavaksi säiliöautojen valmistajaksi. Yritysesittelyssä saimme paljon kiinnostavaa tietoa Nordic Tankin tuotteista ja kattavan kuvan muutenkin yrityksen toiminnasta. Nordic Tank valmistaa esimerkiksi suurelle osalle tutut tiellä vastaan tulevat Valion maitoautojen säiliöt.

Yritysesittelyn jälkeen tutustuimme säiliöautojen tuotantotiloihin. Tuotantotiloissa pääsimme näkemään säiliöiden valmistuksen alusta loppuun asti järjestyksessä. Tuotantotilojen ja laitteiden esittelyssä saimme hyvän konkreettisen kuvan siitä, miten säiliöiden ja muiden tuotteiden valmistaminen käytännössä tapahtuu. Oli kiinnostavaa nähdä, miten eri vaiheet tuotteiden valmistuksessa toteutuvat ennen kuin lopputuote on valmis. Näimme myös määräaikaistarkastuksessa olevan säiliöperävaunun.

Kokonaisuudessaan yritysesittely oli todella mielenkiintoinen ja avartava. Yritysesittely itsessään oli hyvin toteutettu ja tarpeeksi ytimekäs, mutta silti paljon tietoa sisältävä. Työpaikkana Nordic Tank vaikutti erittäin hyvältä paikalta ja yhden ryhmäläisen kokemuksien perusteella suosittelemmekin kaikkia asiasta kiinnostuneita hakemaan sinne esimerkiksi kesätöihin. Nordic Tank tarjoaa monipuolisesti erilaisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä konetekniikan opiskelijoille. Kiitämme vielä Nordic Tankin väkeä vieraanvaraisuudesta ja kattavasta esittelystä!

oamk_kone

Tunteella ja taidolla, Oamk Konetekniikka. Jo vuodesta 1894. Olemme Suomen kuudenneksi suurimman ja hakijamäärältään neljänneksi suosituimman ammattikorkeakoulun Konetekniikan tutkinto-ohjelma. Yhteisenä tavoitteena meillä on ylläpitää vetovoimaista, haluttua ja nykyaikaista koulutusohjelmaa, sekä luoda opiskelijoillemme insinöörin identiteetti ja sen avulla luoda opiskelijasta rautainen ja työllistyvä insinööri! Oletko sinä seuraava Konetekniikan insinööri? Pallo on sinulla!

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *