Lukiolaisten korkeakouluelämään tutustuminen

KET-päivä 3.12.2021

Teksti ja kuvat: Roni Kauppinen, tietojenkäsittelyn opiskelija

Aloitin yleisharjoitteluni TIKO-silta-hankkeessa lokakuun alussa. Ensimmäisessä kokouksessa pommittelimme erilaisia ideoita siitä mitä harjoitteluni voisi sisältää. Keksimme kaikkea sisällön tuottamisesta lukiolaisten IT-infojen pitämiseen. Mutta yksi idea jäi mielen päälle.

Ket-päivä. Eli päivä, jolloin joukko lukiolaisia viettäisivät yhden päivän kanssani koululla. He tutustuisivat opiskeluun ammattikorkeakoulussa ja saisivat ensikäden kokemuksen siitä mitä Oamk voi tarjota.

Muhoksen lukiosta löytyi neljä innostunutta opiskelijaa ja homma oli selvä. Päiväksi sovimme 3. joulukuuta.

Tapasimme lukiolaiset jo aamu kahdeksalta Oamkin alussa. Kokoonnuttuamme lähdimme heti tutustumaan tietojenkäsittelyn projektityöskentelyyn. Osallistuimme Content Management Project -kurssin väliseminaariin. Alun perin sen oli kuulunut olla koululla, mutta Oulun koronatilanne oli ajanut seminaarin ruutujen taakse. Mutta huolimatta siitä jatkoimme suunnitelman mukaan. Kuuntelimme ryhmien esitykset ja aiheeseen liittyen esittelin lukiolaisille oman viime kevään projektityön.

Tutustuimme nopeasti myös ohjelmointiin tutkimalla aiemmin rakennettuja nettisivuja ja tuottamalla itse koodia. Perehdyimme myös projektityöskentelyn tapoihin kuten HacknPlaniin ja versionhallintatyökaluun Bitbuckettiin.

Neljä lukiolaista istuu pöydän ääressä Oamkin ryhmätyötilassa.

Lukiolaiset KET-päivää viettämässä

Seuraavaksi suuntasimme lounaalle lukiolaisten aiemmin valinneeseen Kastariin.

Lounaan jälkeen oli aika kiertää Oamkin tilat. Tutustuimme luokkiin, laboratorioihin, projektityö- ja opiskelijayhdistyksen tiloihin sekä itsenäisen opiskelun luokkiin. Kierroksen aikana pidimme tauon ja kävimme läpi ammattikorkeakoulussa opiskelua. Tutustuimme Pepissä opintojen ajoittamiseen ja kursseille ilmoittautumiseen. Päätimme tiloihin tutustumisen Oulun Game Labiin. Onneksi OGL:n porukkaa oli tarpeeksi paikalla ja pääsimme testaamaan heidän kehittämiä pelejä. Seuraavaksi jatkoimme kierrosta yliopiston puolelle ja tapasimme Joni Rajalan. Jonin ohjeistuksella opiskelijat tutustuivat yliopiston tiloihin.

Yliopistokierroksen jälkeen nappasimme vielä yhden kuvan ja lähdimme viikonlopun viettoon.

Neljä lukiolaista seisoo Oamkin aulassa.

Lukiolaiset lähtemässä viikonlopun viettoon KET-päivän jälkeen.

 

 

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *