Kevään muistelua

Syksy käynnistyy pikkuhiljaa OSAKOn toimistolla. Syksy on hyvä aloittaa muistelemalla mihin keväällä jäätiin. Silloin minua työllisti mm. opiskelijoille järjestetty OSAKO-kysely. Kyselyssä opiskelijoilta kysyttiin opiskelijakunnan näkyvyydestä, jäsenyydestä, opiskelijakortista ja -eduista, OSAKOn tapahtumista, vaikuttamisesta, koulutusalajärjestöjen toiminnasta sekä viestinnästä. Kyselyyn vastasi 139 opiskelijaa.

 

Esittelin kyselyn tuloksia OSAKOn hallitukselle kevätevakossa. Erityiseen keskusteluun nousivat uudet opiskelijaedut sekä OSAKOn tapahtumat. Opiskelijat toivoivat erityisesti uusia ravintola- ja juomaetuja. Lisäksi toivottiin alennusta Koskilinjojen kertalipuista, ruokakaupoista, elokuvalipuista sekä yleisesti joukkoliikenteestä. Uusia opiskelijaetuja pyritään hankkimaan koko ajan opiskelijoiden toiveiden mukaisesti. Joukkoliikenteen opiskelija-alennukset ovat myös O’Diakon, OSAKOn ja OYY:n yhteisen kunnallispoliittisen ohjelman tavoitteena. Osa vastaajista toivoi parempaa tiedotusta eduista. Tiedotuksen puute on havaittu opiskelijakunnassa ja sen eteen on tehty toimenpiteitä jo kevään aikana: opiskelijaeduista on tehty juliste, jota on levitetty Oamkin yksiköihin ja juliste löytyy myös Uuden opiskelijan oppaan välistä.  Lisäksi kaikki Oulun opiskelijaedut löytyvät nyt helposti Opiskelijan Oulu ry:n nettisivuilta (www.opiskelijanoulu.fi) ja mobiilikortista.

 

Kyselyyn vastanneet opiskelijat olivat tyytyväisiä OSAKOn järjestämiin tapahtumiin. Uusia, erityisesti alkoholittomia ja liikunnallisia tapahtumia toivottiin enemmän. Lisäksi tapahtumien toivottiin olevan isompia ja kaikkia kiinnostavia. OSAKO otti tavoitteekseen järjestää jo olemassa olevien alkoholittomien tapahtumien (Cooper, Rusettiluistelu, Tour d’Oulu, Hyvinvointipäivä, matkat) lisäksi muita alkoholittomia kaikille suunnattuja tapahtumia sekä perheellisille opiskelijoille sopivia matkoja.

 

Kyselyyn vastanneet opiskelijat olivat tyytyväisiä opiskelijakunnan viestintään. Heidän mielestään parhaat viestintätavat ovat sähköposti, Facebook ja Oiva. Opiskelijakunta on käyttänyt em. viestintäkeinoja ja niiden tehokasta käyttöä jatketaan edelleen.

 

Syksy tule vaan
Palautetta antamaan
Siitä opitaan

 

Jaana Immonen
OSAKOn koulutussihteeri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *