Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Kenestä Vuoden Alumni 2012?

Keväällä alumniyhdistys pyysi esityksiä Vuoden Alumni -arvonimen saajaksi. Saimmekin neljä vallan loistavaa ehdokasta, joista yksi on tuleva Vuoden Alumni 2012 -arvonimen saaja. Tässä ovat ehdokkaat, tasapuolisuuden nimissä aakkosjärjestyksessä esiteltyinä:

Ari Ehrola

 

Tutkinto: Ensihoitaja/sairaanhoitaja 2004, Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen, ensihoitaja YAMK

Arilla on vankka kokemus ensihoitajan/sairaanhoitajan työstä. Työhistoriansa aikana hän on työskennellyt muun muassa Ruukin puolivakinaisen palokunnan vanhempana sammutusmiehenä, Ruukin sairaankuljetuksessa, Raahen ambulanssissa ja Kuusamon sairaankuljetuksessa, Kemin kaupungilla sairaanhoitajana ja ensihoitajana sekä Kainuun maakunta-kuntayhtymässä vastaavana ensihoitajana. Urallaan hän on kehittänyt ensihoidon osaamista ja osallistunut ensihoidon palvelutasoesityksen luomiseen. Ari on työskennellyt myös tuntiopettajana Oamkissa.

Arin parhaat muistot Oamkista: Opiskeluajoilta jäi mieleen positiivinen yhteisöllisyys opiskelijoiden kesken. Erityisen tyytyväinen Ari on ollut Oamkin laadukkaaseen ja ammattitaitoiseen opetukseen ja opetuksen sisältöön, josta on ollut oikeasti hyötyä työelämässä.

(kuva: Juha-Pekka Laakso)

http://www.oamk.fi/extra/ylemmat/artikkelit/59/

 

Jaakko Nurila

 

Tutkinto: Musiikkipedagogi (AMK) 2001, Solistiset erikoistumisopinnot 2004, Musiikin maisteri Sibelius-Akatemiasta 2006

Jaakko on saksofonisti, musiikkipedagogi, soittajaupseeri (Lapin Sotilassoittokunta, Pohjan sotilassoittokunta), Pohjan sotilassoittokunnan päällikkö ja kapellimestari sekä saksofoniopettaja Oamkin musiikin koulutusohjelmassa. Hän on toiminut monipuolisena vaikuttajana ja verkostojen luojana Pohjois-Suomen kulttuurielämässä jo pitkään. Työssään hän on edistänyt paitsi puhallinmusiikin konserttikulttuuria Oulun ja Pohjois-Suomen alueella, mutta myös arvokasta ruohonjuuritason kulttuuritoimintaa mm. koulujen, messutapahtumien ja seurakuntien kanssa tehtävässä yhteistyössä.  Jaakko on tehnyt tiivistä yhteistyötä Oamkin musiikin osaston opettajien ja opiskelijoiden kanssa, kertonut alumnin roolissa musiikin opiskelijoille koulutuksen tärkeydestä ja ottanut Oamkin puhaltajia soittajiksi soittokunnan riveihin. Hän on erittäin monipuolinen muusikko ja esiintyy säännöllisesti sekä klassisen että kevyen musiikin tapahtumissa.

Jaakon parhaat muistot Oamkista: Parhaat muistot opiskeluajoista liittyvät konsertteihin, joita tehtiin yhdessä pianisti Riitta Tötterströmin kanssa. Teimme lukuisia resitaalia ja menestyimme myös kilpailuissa. Tuolta ajalta on saavutuksena mm. Puolustusvoimien soittomestaruuskilpailujen voitto saksofoniasarjassa ja yleismestaruus kilpailussa (2002). Oma opettajuus sai myös syvyyttä pedagogisten opintojen myötä. Tärkeimmäksi asiaksi on noussut ehkä kuitenkin se, että opiskelun myötä ammatti-identiteetti vahvistui roimasti. Se antoi kannustimen jatko-opiskelulle, pyrkiä nykyiseen tehtävään ja kapellimestariksi. Opiskeluluajan ammatilliset yhteydet ovat olleet erittäin hyödyllisiä myöhemminkin.

 

Joni Pakanen

Tutkinto: Medianomi (AMK) 2008

Taikuuden ammattilainen, täysipäiväinen viihdetaiteilija, Oulun Taikurit ry:n ja Suomen Taikapiiri ry:n hallituksen jäsen. Jonin projekteja ovat muun muassa Silmänkääntäjä, Galant Illusium -taikaspektaakkeli, Hangzhoun World Leisure Expo sekä maailmannäyttely Shanghaissa, ”Comedy Magic Night with Joni Pakanen”, Tuopista vetoa? (Radio Mega) sekä syksyllä 2012 tulossa oleva kabaree-esitys “Hou Hou, IHAN MAHDOTON KABAREE, go go! Linnanmäen Peacock-teatterissa. Joni on tuonut positiivisessa valossa omalla urallaan esiin omaa koulutustaustaansa ja oamkilaisuuttaan.

Jonin parhaat muistot Oamkista: Ihan ensimmäisenä mieleen tulevat ruokatunnit. Ne olivat virkistäviä hengähdystaukoja kaiken kiireen keskellä. Ruokahetket olivat tärkeitä nimenomaan siksi, että silloin saattoi tavata tuttuja, vaihtaa kuulumisia ja nähdä niin opettajia kuin opiskelijatovereitakin ruokailun lomassa. Unohtumattomia muistoja Jonille jäi myös erilaisista opiskeluaikojen produktioista. Nämä kokemukset ovat olleet hyödyllisiä myös omaa työuraa ajatellen.

http://www.jonipakanen.com/

 

Tanja Vähäsarja

 

Tutkinto: tradenomi, Raahe (2009)

Tanja on työskennellyt reskontranhoitajana Kalevassa, mutta on nyt siirtymässä opiskelemaan ja tekemään töitä musiikin parissa Tampereelle. Tanja osallistui The Voice of Finland -ohjelmaan vuonna 2012 ja menestyi siinä hyvin. Tanja on tuonut omalla, positiivisella tavallaan julkisuuteen paitsi kotiseutunsa, myös koulutustaustansa ja ammattiuransa. Tanja on tehnyt yhteistyötä Oamkin kanssa ja muun muassa esiintynyt erilaisissa tilaisuuksissa.

Tanjan paras muisto Oamkista: Opiskelu oli positiivista juuri konkreettisen tekemisen kautta. Oamkissa asioita opiskeltiin hyvällä tavalla hääräten hauskuutta unohtamatta. Opiskeluajoista parhaat muistot liittyvätkin juuri yhteisöllisyyteen, niin opinnoissa kuin vapaa-ajallakin opiskelijatovereiden kesken.

www.tanjavahasarja.com

 

Neljä mainiota ehdokasta, mutta kuka heistä saa arvonimen tänä vuonna? Valinnan suorittaa arvovaltainen valintakollegio, joka koostuu edellisestä Vuoden Alumnista saajasta, Oamkin eri yksiköiden edustajista, opiskelijakunta OSAKOn edustajasta sekä kahdesta alumnihallituksen edustajasta. Valinta julkistetaan 28.9.2012. Siihen saakka jännitämme… Kuka on sinun suosikkisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *