Vaalityötä ja vieraita kieliä

Vaihdan blogin kielen takaisin suomeksi, vaikka pieni Lontoon kielen harjoittelu tekisi varmaan minullekin terää. Jouduin tällä viikolla väijytykseen tekniikan yksikössä ja vastaamaan opintotukikysymyksiin englanniksi, ja on aina yhtä pelottavaa joutua yhtäkkiä käyttämään vieraita kieliä. Muutaman vaihto-opiskelijan opiskelijakortit sain kuitenkin tilattua aivan mallikkaasti toimistolla viime viikolla. Enimmäkseen taitaakin olla kyse siitä suomalaisesta perfektionismista muiden kielien puhumisen suhteen, kuin varsinaisesta kielitaidon puutteesta.

Yksi kappale on pakko kirjoittaa suuresta ja mahtavasta Preludista, jossa tänä vuonna taidettiin päästä 1 800 osallistujaan. Tulishown aikana kukaan ei syttynyt palamaan, eikä edes satanut vettä. Itse vietin suurimman osan ajasta lipunmyynnissä, jossa riitti kiirettä. Lauantai menikin sitten valvomisesta ja kymmenen tunnin seisoskelusta toipuessa – toisaalta luulen että vointi oli paljon parempi kuin eräillä juhlijoilla. Silti alkoi tuntua että olen liian vanha tällaiseen, mutta onneksi tämä oli viimeinen Preludi jossa olen töissä. (Luultavasti löydän itseni lipunmyynnistä ensi vuonna…)

Seuraavat pari kuukautta syksy onkin sitten täynnä kunnallisvaaleja, ja kun ne saadaan alta pois, OSAKOn edustajistovaalit seuraavat heti perään. Meillä on käynyt aamukahvivieraana jo Satu Haapanen ja Mirja Vehkaperä, ja ensi maanantaina tavataan Risto Kalliorinne. Tavoitteemme on siis tavata kaikki kansanedustajat jotka ovat ehdolla kunnallisvaaleissa Oulussa, sekä kaikkien kunnallisjärjestöjen puheenjohtajat ja tietysti muitakin ehdokkaita. Pian alkaa myös näkyvämpi vaalityö, joka polkaistaan käyntiin yhdessä OYY:n eli Oulun yliopiston ylioppilaskunnan kanssa. Hyvissä ajoin tehty kunnallisvaaliohjelmamme helpottaa vaikuttamistyötä ehdokkaiden, kuten esimerkiksi itseni, suuntaan. 

Seuraavan Osakolaisen toimituspalaveri päätti työviikon toimistolla. Viime lehdessä hyvästeltiin entinen kulttuurisihteeri ja toivotettiin tervetulleeksi uusi, seuraavasssa lehdessä sama on edessä koulutussihteerin suhteen. Työntekijöiden vaihtuvuus opiskelijakunnassa on haaste mutta samalla rikkaus. Palaverissa saatiin sovittua lehden aikataulut (pelottavan tiukat) ja vastuunjaot (blogin alku-ja loppuosien kirjoittamisen välillä sain vastuulleni englanninkielisen jutun. Siinäpä sitä kaivattua harjoittelemista). 

Liisa Komminaho, hallituksen varapuheenjohtaja

 

Kuusi tuntia

palaveria, kylmää

on kahvini taas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *