Paljon on tehty – seuraavaksi kootaan palapeli

Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto SAMOK järjestää jäsenjärjestöilleen viikonloppuna Lappeenrannassa Palapeli-tapahtuman, jossa loksautellaan siivuja kohdilleen marraskuun liittokokousta varten. Ja sinne olen kovaa vauhtia menossa yhdessä muun OSAKOn hallituksen sekä edustajiston puheenjohtajan kanssa.

Olin myös alkuviikon reissussa. Opiskelijoiden liikuntaliitto OLL kokosi yhteen ylioppilaskuntien ja opiskelijakuntien liikuntavastaavat Tampereelle. Tapaamisen ohjelmaa laittoi uusiksi Aalto yliopiston ylioppilaskunnan aloiteluonnos, joka mahdollisesti esitetään OLL:n liittokokouksessa. Aloitteessa kyseenalaistetaan OLL:n olemassaolon merkitys ja ehdotetaan järjestön lakkauttamista sekä sen tehtävien siirtämistä muille organisaatioille. Aloite aiheutti kovaa keskustelua. Mielipiteitä esitettiin puoleen ja toiseen, mutta yleisin kanta oli, että OLL opiskelijoiden liikunta-asioiden etua valvovana järjestönä on säilytettävä.

Hommaa on riittänyt kotikonnuilla Oulussakin. Urakkaa ei ainakaan helpottanut viime viikon kestänyt nuhakuume.  Torstaina Rotuaarilla järjestetty Opiskelijan koti -kuntavaalitempaus teetti mukavaa ylimääräistä työtä koko hallitukselle. Valitettavasti en päässyt olemaan paikalla, mikä taas johtui siitä, että olin juttukeikalla tulevaa opiskelijalehti Osakolaisen numeroa varten. Tosin juttukeikan päätteeksi päätoimittajan kanssa jutellessani tulimme siihen tulokseen, että kyseistä sivua ei tehdäkään. Lehtemme on nimittäin herättänyt ilahduttavaa, joskin odottamattomankin suurta suosiota eri puolueissa, jotka haluavat mainostaa kuntavaaliehdokkaitaan lehdessämme. Hienoa!

Työ jatkuu kiihkeänä kuntavaalien, OSAKOn edustajistovaalien ja eri tapahtumien ansiosta. Muutaman seuraavan viikon kalenteri alkaa olla, jos ei täynnä, ainakin täyttymässä kovaa vauhtia. Onneksi työ on vielä tässäkin vaiheessa vuotta pysynyt mukavana, muutenhan tässä saattaisi leipiintyä. Ei muuta kuin palapeliä kokoamaan!

Terveisin hallituksen sosiaalipoliitikko, kuntavaalijuhta, liikuntaekspertti Vesa-Ville

Haiku

Tsuku tsuku vaan

Tää juna yön puksuttaa

Saimaan rannan taa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *