SITOUTUMISTA JA PUUTTUMISTA

Keskiviikko 3.10. oli laatua ja tärkeitä asioita pullollaan. Aamupäivän laatukoulutuksessa rehtori Paaso kertoi yhtiöittämiseen liittyvistä ajankohtaisista asioista ja vararehtori Kimari esitteli Oamkin uutta kehittämissuunnitelman luonnosta, jota voi kommentoida Minun Oamkissa 10.10. asti. Tuloksellisuustavoitteet ovat tulevaisuudessa korkealla, ja niiden eteen täytyy tehdä paljon laadukasta kehittämistyötä. On myös kiinnitettävä huomiota korkeakoulun toiminnan ylläpitämiseen ja taloudellisuuden parantamiseen.

Jatkoksi tähän tutkija, FT Mervi Ruokolainen Jyväskylän yliopistosta kertoi henkilöstön sitoutumisen muodoista ja merkityksestä organisaatiossa. Esityksessä tuli ilmi myös se, miten sitoutumista vahvistetaan ja miten siihen voi vaikuttaa. Sitoutumiseen itsessään vaikuttaa moni asia, kuten työntekijän ammatillinen orientaatio ja työetiikka, työtehtävän mielekkyys, työyhteisö, esimiestyö ja organisaation johtaminen sekä organisaatiokulttuuri. Kukin voi itse reflektoida omaa sitoutumistaan ja vaikuttaa siihen, mutta yhtä tärkeää on, että siihen kiinnitetään työyhteisön ja koko organisaationkin puolesta huomiota. Tutkija Ruokolainen esittikin pohdiskelevan kysymyksen: Ennustaako henkilöstön sitoutuminen työhyvinvointia vai työhyvinvointi sitoutumista? Entä tuottaako sitoutuminen organisaation menestystä vai menestys sitoutumista? Mielestäni työhyvinvointi on hyvin tärkeää koko organisaation ilmapiirin ja menestyksenkin kannalta.

Iltapäivällä Päivi Rautio ja Kirsti Haapapuro peräänkuuluttivat rohkeutta. Aiheena oli opiskelijoiden haitallinen päihteiden käyttö, sen tunnistaminen ja siihen puuttuminen. On tärkeää tarkkailla, havainnoida ja puuttua sekä opiskelijoiden että työntekijöiden hyvinvointiin. Sillä tavoin edistetään ja ylläpidetään koko koulutusorganisaatiomme toimintaa, työhyvinvointia ja yhteishenkeä. Sitoutumisenkin kannalta hyvinvointi on organisaatiomme kriittinen menestystekijä.

 Pinja Hietalahti, laatukoordinaattori

P.S. Koulutusten materiaali löytyy muuten Heimosta:

 

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *