10. luukku – kirjaston joulukalenteri

PUNOKSET PUIKOILLE

Talvi tekee tuloaan, hitaasti mutta varmasti. Taivaalta tulee vuoroin vettä, lunta ja räntää. Viimeistään tammi- helmikuussa lämpömittari näyttää toivottavasti pakkaslukemia, jolloin vaatekaapin kätköistä on kaivettava esille lämpöistä vaatetusta. Vielä ehdit ottaa puikot esille ja tehdä pukin konttiin jotain neuleita.

Kirjastoluokasta 65.43 avuksi löytyvä ”Punokset puikoille”- kirja kutsuu selailemaan sisältöänsä kannen miellyttävän luonnonläheisellä kuvakokoelmallaan. Tästä Johanna Kosken ja Kristel Nybergin, Ulla-nettineulelehden ja neuleaiheisten blogien kirjoittajien, 2008 julkaisemasta neuleohjekirjasta löytyy palmikko-, punos- ja pintaneulemalleja mm. puseroihin, sukkiin ja huiveihin. Teos on mielestäni mukava poikkeus nykyisten suomenkielisten neulekirjojen joukossa jo senkin vuoksi, että suunnitellut mallit ja niiden koot ovat tavallisen kokoisille ihmisille. Koot XXS:stä XXL:ään sopivat siis Maija ja Matti Meikäläisille eivätkä ainoastaan mallimaailman tyypeille.

Sisällöltään kirja on selkeästi rakennettu. Neulontatekniikoita on tarkennettu valokuvin ja ohjeiden ruutupiirrokset ovat selkeän isot. Tekstimuotoinen ohje on ilmavasti kirjoitettu, niinpä haastavammankin malliohjeen seuraaminen ja omaksuminen onnistuu helposti. Ja huolimatta siitä, että jotkut malleista on luokiteltava haastavien sarjaan, aloittelevakin harrastaja voi onnistua niiden toteutuksessa.

Punokset puikoille- kirjan antamin ohjein pystyt valmistamaan lämpöisen lisän vaatetukseen päästä varpaisiin. Kirjan löydät Oulun Sosiaali- ja terveysalan kirjastosta. Lisäksi Oamkin kirjastoista löytyy käsityökirjoja ompelusta, virkkauksesta, pajutöistä, puutöistä… Päästä luovuutesi valloilleen!

Lähdeviite:
Punokset puikoille / Johanna Koski ja Kristel Nyberg ; [neulekuvaus: Vuokko Nyberg ja Pörrö Sahlberg]. Koski, Johanna. 2008. ISBN 978-951-692-678-3 (sid.). Varaa tämä kirja Leevissä!

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *