Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Uuden opiskelijan kirjastovinkit

1. Hanki kirjastokortti

Usko pois, opiskelujen aloitus sujuu jouhevammin, kun hankit kirjastokortin ensi tilassa. Valmiin kortin kanssa voit ottaa varaslähdön kurssikirjamarkkinoilla esimerkiksi tekemällä hyllyvarauksen kirjaan jo etukäteen. Useimmista kurssikirjoista ei nimittäin ole omaa kappaletta jokaiselle opiskelijalle. Toki kirjastossa voi vierailla ilman korttiakin, mutta kortin avulla voit lainata kurssikirjojen lisäksi myös lehtiä, nuotteja, musiikkia, elokuvia ja paljon muuta. 😉 Hae kirjastokorttia täällä >>

2. Näin löydät tarvitsemasi kurssikirjan

Tiedot Oamkin kirjaston aineistoista ja niiden sijaintipaikat löytyvät kätevimmin Leevi-kokoelmatietokannasta.

a) Syötä etsimäsi kirjan nimi esimerkiksi kirjaston etusivulla sijaitsevaan hakukenttään ja klikkaa ”Hae”. Saman voit tehdä suoraan Leevissä.

b) Tarkista saatavuustieto ja hyllysijainti Leevistä:

c) Nouda kirja hyllystä. Jos et löydä oikeaa hyllyä, kysy apua kirjaston henkilökunnalta. Autamme mielellämme!

3. Uusi lainat ajoissa ja välty myöhästymismaksuilta

Uusimalla lainasi viimeistään eräpäivänä vältyt turhilta myöhästymismaksuilta. Lainat voi uusia Leevissä, sähköpostitse ja myös puhelimitse.

4. Tutustu kirjaston kotisivuihin

Kirjaston nettisivuilta löydät mm. aukioloajat, yhteystiedot, uutiset, e-aineistolinkit, käyttösäännöt sekä kattavan tiedonhankinnan itseopiskelumateriaalin. Ja mikä tärkeintä, kirjaston nettisivuille on koottu myös Usein Kysytyt Kysymykset, mistä löytyy vastaukset yleisimpiin pulmiin, mitä asiakkaanamme saatat joskus kohdata. Jos et löydä kysymykseesi vastausta UKK-sivulta, kysy suoraan kirjastosta. Vastaamme mielellämme!

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *