Dan Simmons: Hyperion

src=”http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/7/73/Hyperion_cover.jpg/200px-Hyperion_cover.jpg” alt=”Hyperion cover.jpg”

Kirjan on kirjoittanut Dan Simmons ja sen ensimmäinen painos ilmestyi v. 1989. Kirja on ns. kovaa scifiä, mutta yhdistelee runsaasti myös muita tyylejä ja teemoja. Saagan muita kirjoja ovat Hyperionin tuho, Endymion ja Endymionin nousu ja teokset ovat ovat olleet menestyksiä ympäri maailmaa. Hyperionista on myös suunnitteilla elokuva, mutta projektin etenemisestä on tällä hetkellä tarjolla varsin vähän tietoa. Elokuvan kuvauksia ei kuitenkaan ole vielä aloitettu.

Hyperion on sci-fi osastolta lempikirjani ja kirjan ystäviksi ovat tunnustautuneet myös Esko Valtaoja sekä A.W Yrjänä. Yleisesti kirja on on erittäin arvostettu alan piireissä ja voittanut useita palkintoja. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka malttavat lukea myös vähän paksumpia romaaneja. Se on kerrassaan loistava teos, joka pohdiskelee elämän suuria mysteerejä jännittävästi.

Taustaa:

Hyperion kertoo seitsemän pyhiinvaeltajan taipaleesta Hyperion planeetalle kohti mystisiä Aikahautoja. Pyhiinvaeltajilla on aikaisempia kokemuksia Hyperionista ja he kertovat kukin vuorollaan matkakumppaneilleen oman tarinansa ja syynsä palata takaisin planeetalle. Jokainen tarina on hyvin erilainen tyyliltään ja tapahtumiltaan, mutta tarinoissa on yhteisiä tekijöitä. Yhdistävä päätekijä on mystinen hirviö, Lepinkäinen (shrike). Lepinkäinen on kuolettavan legendaarinen olento, puoliksi tappokone ja puoliksi jumala. Sen voimat pystyvät muuttamaan ajan ja avaruuden lakeja.

  -Olli Tähtinen Kir3sa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *