Viimeisiä viedään

Kesä on tullut, sillä ensimmäiset pääsykokeet on pidetty. Loput ovat vielä kesäkuun alussa. Opinnäytetöiden ohjauksessa tehdään loppurutistusta, jotta opiskelijat pääsevät valmistumaan ennen lomia. Kevään kurssiarvosanat on annettu ja katseet suunnataan kohti tulevan syksyn suunnittelua.

Itselläni 3,5 vuoden päätoiminen työsuhde liiketalouden opettajana on päättymässä johtuen määräaikaisuuden loppumisesta. Tulevan syksyn opetuksia ei ainakaan vielä ole suunniteltavana, ja on täysin avoinna, minne työelämä seuraavaksi vie.

Olen haikeilla mielin, sillä olen saanut tehdä unelmatyötäni hyvässä työympäristössä ja mukavassa työyhteisössä. Työtoverit ovat iloisia ja ovat auttaneet aina tarvittaessa varsinkin opettajanuraa aloitellessani.

Kaiken keskiössä ovat olleet opiskelijat. He ovat innostaneet antamaan työssä parastaan, oppimaan jatkuvasti lisää sekä kehittämään itseään ja opetustaan. Tämä on näkynyt palautteissa: ”Ihana opettaja, mukava ja ystävällinen.” ”Keskustelevat ja vuorovaikutteiset tunnit, huolella suunniteltu opetus.” Ja minä kiitän opiskelijoita aktiivisesta keskustelusta, mukana olosta ja innostuneisuudesta!

Näissä tunnelmissa on mukava jatkaa eteenpäin ja toivoa, että myös opettajan töitä löytyy. Ja onhan muussakin työelämässä hyvä käydä saaden uutta ajankohtaista tietoa ja näkemystä, jota kenties voi sitten jatkossa opiskelijoille välittää.

Terhi Mustakangas, opettaja

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *