Uutta ajateltavaa

Kiirettä pitää opiskelujen kanssa, mutta silti oli aikaa käydä jokin aika sitten pikaisesti Vantaalla. Vantaalla oli kaksi päiväinen MTK*:n agrologiopiskelijoille suunnattu seminaari. Seminaari oli mielestäni todella hyvä ja täynnä ajankohtaista tietoa maatalouden saralta. (*MTK = Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto)

Puhujat olivat lähinnä MTK:lta ja aluksi se vähän häiritsi, mutta kun päästiin asiaan, ei MTK:n ”mainostamista” edes huomannut. Koko seminaarin parasta antia oli paneelikeskustelu jossa keskustelemassa oli kaupan alan edustat S- ja K-ryhmistä, viljelijöitä, opiskelija sekä totta kai MTK:n edustaja. Keskustelussa käsiteltiin ruuan hintaa ja hinnan tuottajien osuutta.

Tämä reissu oli valinnainen kolmannen ja neljännen vuoden opiskelijoille. Jokaiselle opiskelualueelle sai uutta näkökulmaa ja ajateltavaa. Oli myös todella kiva nähdä tuttuja kasvoja muista kouluista. Tapahtumassa olivat edustettuina lähes kaikki suomenkieliset agrologikoulut sekä muutamat opiskelijat Viiksistä.

Seminaaripäivät olivat pitkiä, varsinkin kun oma lentoni Helsinkiin lähti jo aamulla ennen seitsemää. Onneksi ilta oli vapaata, jolloin kävimme kaveriporukan kanssa syömässä. Osa tietenkin lähti jatkamaan iltaa jopa Helsinkiin asti, mutta itse menin ajoissa nukkumaan. Majoituspaikkamme oli Sokos Hotelli Vantaa, aivan Heurekan vieressä.

Tälläisiin erilaisiin tilaisuuksiin kannattaa tarttua ja samalla saa syvennettyä omaa ammattitaitoa sekä luotua laajempaa tuttava verkostoa. Itse ainakin lähden mukaan kaikenlaisiin tapahtumiin, sillä pelkkä koulussa opiskelu tuntuu välillä todella puuduttavalta. Nyt taas jaksaa opiskella muutaman viikon ennen kesän haasteita 🙂

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *