Opiskelijapalautteella on väliä

Oamkin opiskelijakysely oli opiskelijoille loistava tilaisuus päästä vaikuttamaan oman koulutuksensa laatuun. Vastaukset ovat tällä hetkellä käsiteltävinä tutkinto-ohjelmatiimeissä, joissa opiskelijat ovat edustettuina. Voiko kukaan enää sanoa, että opiskelijan ääntä ei kuunnella Oamk yhteisössämme? Voi. Opiskelijakyselyn vastausprosentti kertoo jotain siitä, miten tärkeänä opiskelijat pitävät vaikuttamista. Vai kertooko sittenkään? Ehkä onkin niin, että opiskelijat kokevat, ettei heidän mielipiteellään ole oikeasti mitään väliä. Tai että asioihin ei tule kuitenkaan mitään muutosta.

Miksi palautteen antaminen on niin tärkeää? Miksi turhautumista ei voi vain purkaa kahvipöydässä ja olettaa, että joku tekee asialle jotain? Jos palaute ei löydä tietään oikeaan osoitteeseen (esimerkiksi tutkintovastaavalle), oletetaan hyvin helposti, että kaikki on hyvin eikä mitään tarvitse muuttaa. Siksi onkin tärkeää, että opiskelijat käyttävät tilaisuuden hyväkseen ja kertovat, mikä omassa koulutuksessa toimii ja mikä ei. Palautteen ei tietenkään tarvitse olla aina negatiivistä. On hyvä pitää mielessä, että myös positiivinen palaute voi auttaa kehittämään koulutusta.

Opiskelijakuntana OSAKOn tärkeimpiin tehtäviin kuuluu opiskelijoiden edunvalvonta. Mutta opiskelijakunnankin on vaikea puuttua koulutuksellisiin epäkohtiin, jos kukaan ei anna palautetta. OSAKO lisäksi palautetta kannattaa antaa myös oman yksikön koulutusalajärjestölle.

Opiskelijapalautteella on väliä.

Sanna Väisänen
OSAKOn hallituksen jäsen

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *