Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Ruotsia kolmen maan opiskelijoille verkon välityksellä!

Nordplus nordiska språk –ohjelman rahoittama SVEBINAR-hanke käynnistyi 1.10.2017 kick-off –tapaamisella Itä-Suomen yliopistolla Joensuussa. Oamk:n ruotsin kielen lehtorit Marita Metsävainio ja Ida Valtonen toimivat hankkeessa, ja mukaan tulee myöhemmin yhteensä 20 ruotsin kielen opettajaa Suomesta, Ruotsista ja Latviasta. Mukana hankkeessa ovat Oamk:n lisäksi Samk (koordinaattori) ja Itä-Suomen yliopisto, Taalainmaan korkeakoulu sekä Latvian kulttuuriakatemia.

Hankkeen tavoitteena on antaa korkeakouluopiskelijoille mahdollisuus kehittää suullista kielitaitoaan verkkotapaamisissa sekä laatia innostavaa ruotsin kielen opetusmateriaalia videomuodossa eri maiden opiskelijoille. Ruotsin kielen verkko-opetusta kehitetään SVEBINAR-hankkeessa flipped learning –opetusmenetelmän avulla. SVEBINAR-hanke mahdollistaa opiskelijoiden verkostoitumisen muiden maiden opiskelijoiden kanssa ruotsin kielellä webinareissa ja verkkokielikahviloissa, jotka ovat osana Oamk:n ruotsin kielen opintojaksoja. SVEBINAR kestää 2,5 vuotta ja yhteisiä verkkotapaamisia järjestetään opiskelijoille 20, jolloin opiskelijat saavat käytännössä käyttää ruotsin kieltä suullisissa tilanteissa. 

Lokakuun alussa kymmenen ruotsin kielen opettajaa kolmesta eri maasta kokoontui aloitusseminaariin Itä-Suomen yliopistolle. 

Lehtorit Ida Valtonen ja Marita Metsävainio

 

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *