Opiskelussa hyviin tilaisuuksiin kannattaa tarttua!

Tästä päivityksestä löydät kaksi tuoretta esimerkkiä, mihin kaikkeen tietotekniikan opiskelija voi päätyä mukaan koulutuksensa aikana. Taidon ääni -blogissa kerrotaan laite- ja tuotesuunnittelun opiskelijoiden dronekilpailuun rakentamasta portista. Video taas esittelee ohjelmoinnin opiskelijoiden osuutta Uusia tuotteita metsästä -hankkeeseen tehdyssä Metsämittari-sovelluksessa.

Droneportti Race of Drones Oulu -kisaan

Opiskelijat suunnittelivat vapaavalintaisella opintojaksolla rakenteen, anturitekniikan ja ohjauksen porttiin, joka oli käytössä Ouluhallissa 12.3.2019. Kisassa he varmistivat, että portti toimi oikein ja reagoi läpi lentävään droneen ääni- ja valotehosteilla.

Tietotekniikan opiskelijoiden portti loisti ja jymisi dronekisassa

Metsämittari-sovellus vaatimusmäärittelystä toimivaksi työkaluksi

Ohjelmistokehityksen ja web-ohjelmoinnin opintojaksoilla työryhmät versioivat ja työstivät Metsäkeskuksen vaatimusmäärittelyn pohjalta verkkosovelluksen, joka havainnollistaa, miten eri metsätoimijoiden tekemiset vaikuttavat toisiinsa. Valmis Metsämittari on tulossa metsäalan ammattilaisten käyttöön tänä keväänä.