Opinnäytetyönä hallintajärjestelmä vauvojen hyvinvointialustaan

Lukuvuoden 2018–2019 aikana tietotekniikan tutkinto-ohjelmassa valmistui 75 opinnäytetyötä. Otetaanpa esittelyyn yksi niistä: toukokuussa valmistui Atte Paitsolan ja Jani Raipalan tuotekehitystyönä Android- ja web-pohjainen järjestelmä laiterekisteröinnin, tietojen ja ohjelmistopäivitysten automatisoimiseksi vauvojen Nucu-hyvinvointialustoissa.

Jari Raipala ja Atte Paitsola jatkavat ohjelmistokehitystä Nucu-alustan parissa (kuva: Tuukka Hannula)

Opiskelijat pääsivät tässä aiheessa ohjelmistokehityksen osaajina mukaan monialaiseen porukkaan, sillä Nucu-alustaa ovat kehittäneet ja testanneet Nucu Oy:n kanssa mm. OYS TestLab ja OYSin osasto 55 sekä Oulun ensi- ja turvakoti ry. Nucu-alustasta valmistui samaan aikaan myös kahden Oamkin terveydenhoitajaopiskelijan opinnäytetyö.

Jani ja Atte kehuvat jälkikäteen tehtävän haastavuutta. Siinä suunniteltiin laaja järjestelmä, johon sisältyi web-, mobiili- ja palvelinteknologiaa. Suunnittelu piti tehdä hyvin, sillä järjestelmä on yritykselle tärkeä lisä tuotekehityksessä. Siten aihe oli haastavampi kuin tavallisesti yksin tehtävässä opinnäytetyössä.

Linkeistä avautuvat posterit kertovat kummankin tekijän omasta osuudesta kehitystyössä, jota he myös jatkavat Nuculla.

posterikypsyysnayte_Paitsola_Atte_final

posterikypsyysnayte_Raipala_Jani_final

Lisätietoa:

Nousiainen, E., Paitsola, A. & Raipala, J. 2019. Hyvinvointituotteen digitaalisen järjestelmän rakentaminen monialaisessa tiimissä. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 37. Luettavissa Theseus-tietokannassa: http://urn.fi/urn:nbn:fi-fe2019052717289.

Paitsola, A. & Raipala, J. 2019. NUCU-tuotehallintajärjestelmä. Oulun ammattikorkeakoulu, tietotekniikan tutkinto-ohjelma. Opinnäytetyö. Luettavissa Theseus-tietokannassa: http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201904185577.

Vahtikari, Jelina & Mattila, Sari 2019. Ensituntuma – Nucupesän vaikutukset vauvojen ja vanhempien hyvinvointiin. Oulun ammattikorkeakoulu, hoitotyön tutkinto-ohjelma. Opinnäytetyö. Luettavissa Theseus-tietokannassa: http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201905047562.

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *