Täydennyskoulutus: Oikeuslääketieteellinen kuvantaminen – pahoinpitelyjen, vainajien ja salakuljetusten tutkiminen

Kiinnostaako Sinua oikeuslääketieteellinen kuvantaminen? Osallistu Oamkin täydennyskoulutukseen: Oikeuslääketieteellinen kuvantaminen – pahoinpitelyjen, vainajien ja salakuljetusten tutkiminen.

Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on perehtyä oikeuslääketieteellisiin kuvantamistutkimuksiin. Osallistujat pääsevät tutustumaan teoreettisesti ja tapausesimerkkien kautta oikeuslääketiellisen kuvantamisen eri menetelmiin. Luennoilla käsitellään kliinisen ja oikeuslääketieteellisen radiografiatyön eroja sekä teknisestä että juridisesta näkökulmasta. Koulutuspäivien aikana käydään läpi elävien potilaiden kuvantamista (pahoinpitelyt, salakuljetus ja ikämääritystutkimukset) sekä vainajien tutkimista (natiivikuvaus, tietokonetomografia ja magneettikuvaus) ja näihin liittyviä erityistekniikoita (angiografia, ventilaatio, biopsiat ja fotogrammetria). Lisäksi tutustutaan kehitteillä oleviin tutkimusmenetelmiin sekä mahdollisuuksiin jatkokouluttautua. Tapahtuma toimii myös alustana luoda suomalaista oikeuslääletieteellisen kuvantamisen asiantuntijaverkostoa.

Kohderyhmä
Koulutusmateriaali on ensisijaisesti kohdistettu oikeuslääketieteellisiä tutkimuksia tekeville ja niistä kiinnostuneille röntgenhoitajille ja radiologeille. Sisällöstä on hyötyä myös hammaskuvantamisen, ruumiinavausten ja rikostutkinnan parissa työskenteleville hoitajille, lääkäreille, asianajajille, poliiseille sekä tulli- ja rajatyöntekijöille.

Sisällöt
Johdanto oikeuslääketieteellisen kuvantamiseen
Lasten ja haavoittuvaisten aikuisten pahoinpitelytutkimukset
Kehon sisäinen salakuljetus ja ihmissalakuljetus
Johdanto kuoleman prosesseihin ja post mortem -kuvantamiseen
Post mortem -tietokonetomografia ja erikoistekniikat
Post mortem -magneettikuvantaminen
Uhrintunnistus ja suuronnettomuustutkinta

Lue lisää ja ilmoittaudu täydennyskoulutuksen sivuilta!

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *