Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Projektiharjoittelijana Oulun Maa- ja kotitalousnaisilla

Kotitoimisto

Harjoitteluni Oulun Maa- ja kotitalousnaisilla on ollut todella erilainen verrattuna siihen, mitä alun perin ajattelin. Pääsyynä tähän on maailmanlaajuinen koronapandemia, joka heitti meidät kaikki täysin erilai-seen elämäntilanteeseen niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Harjoittelun alkaessa olin innoissani tulevista ruokakursseista, tapahtumista ja mahdollisista tilavierailuista. Karu totuus on se, että mitään näistä ei ole tapahtunut ja toimistokin on ollut kotona. Minua harmittaa paljon, että harjoittelu ei toteutunut ”nor-maalisti” koronan takia, paljon jäi kokematta. Toisaalta olin mukana varmasti maailman suurimmassa digiloikassa, kun kaikkien työt siirtyivät verkkoon, tästäkin on varmasti tulevaisuudessa hyötyä.

 

Kuhnurintoukkakokkailuja

Vaikka olenkin ollut etätoimistossa, harjoittelu on edennyt jouhevasti ja olen saanut tehdä monenlaista sisältöä niin someen kuin erilaisiin hankkeisiin. Hanketyötä olen tehnyt pääsääntöisesti Ruokeva- ja MiniEines-hankkeisiin. Esimerkiksi Ruokevassa olen ollut mm. mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa verkossa järjestettyjä tapahtumia kuten Luonnosta asiakkaalle päiväkahvit Teamsilla ja tuotekorttilive Instagramissa. Ruokevan puitteissa olen laatinut myös tiedotteita ja blogitekstejä.  MiniEines-hankkeessa olen päässyt tutustumaan hyönteisten käyttöön elintarvikkeena ja rehuna. Kotona Riikan koekeittiössä onkin ollut pannut kuumana ja olen tehnyt reseptiikkaa kuhnurintoukista.

 

Projektiharjoittelijan työ on opettanut minulle paljon alkaen hankkeen suunnittelusta (joka ei ikävä kyllä saanut rahoitusta) aina tiedon keruuseen ja sisältöjen suunnitteluun. Maaseudun kehittämisen ja hanketoiminnan kurssien opit ovat tulleet tarpeeseen. Tässä työssä täytyy sietää hyvin stressiä ja osata pitää langat käsissä, usein on monta rautaa tulessa yhtä aikaa.

Oulun Maa- ja kotitalousnaiset on ruuan, maaseutumaiseman ja yrityspalveluiden asiantuntijajärjestö. Oulun Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksessa työskentelee 9–12 asiantuntijaa, joilla on ruoka- ja elintarvikeosaamista, luonto-, ympäristö- ja biotalous-, vesi- ja maisemaosaamista sekä yritystoiminnan osaamista.

Riikka Meskanen, agrologiopiskelija

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *