Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Terwa-akatemian henkilökuvia: Tuomas Kärkimaa

Olen Tuomas Kärkimaa, opiskelen Terwa-akatemiassa ja olen toiminut lähes 10 vuotta yrittäjänä. Terwa-akatemia mahdollistaa omien yritysprojektieni työstämisen opintojen ohella.

Olen mukana Terwa-akatemian tiimiyritys Osuuskunta Projektiaitassa, johon kuuluu yhteensä 19 jäsentä. Olemme tehneet tiimiyrityksemme kanssa erilaisia yrittäjyysprojekteja. Olen ollut kehittämässä renkaidenvaihtopalvelua sekä Kiihdytys – innovointi- ja konsultointipalvelua.

Yrittäjyyden polkuni alkoi 14-vuotiaana, kun lähdin kaverini kanssa Nuori Yrittäjä –yrittäjyyskokeiluun. Perustimme verkkokaupan, jossa myimme konsolipelejä ja käytettyä elektroniikkaa. Työskentelin verkkokaupan parissa, kunnes menin armeijaan.

Armeija-aikaan minulla oli ravintolaprojekti, joka päättyi konkurssiin. Sen jälkeen olin perustamassa maalausliike Laatutrioa, jossa toimin yhä pienosakkaana. Täysi-ikäisenä yrittäjyyteeni tuli mukaan automyynti ja huomasin, että autot ovat itselleni mieluisia myyntiartikkeleita. Opintojen jälkeen minun on tarkoitus siirtyä tekemään sitä päätoimisesti.

Olen myös mukana osakeyhtiö Pohjan Group Oy:ssa yhdessä Terwa-akatemian tiimijäsenen Mikko Seurujärven kanssa. Osakeyhtiö pyörittää taksiliiketoimintaa Oulun alueella nimellä halpataxi.com. Mikko hoitaa yrityksen päivittäistä toiminnan organisointia, henkilöstöhallintoa sekä johtaa toimintaa operatiivisesti. Minä toimin enemmän strategiapuolella ja huolehdin taksitoimintaan liittyvistä järjestelmistä ja sovelluksista. Olemme käyttäneet taksamittarin teknisenä ratkaisuna kempeleläistä sovellusta.

Olen saanut hyväksiluettua yrittäjyysosaamistani osaksi opintojani. Sain hyväksiluettua 20 opintopistettä opintoihin kuuluvia harjoitteluita yritysten pyörittämisestä syntyneestä osaamisestani. Yrittäjyysosaamisen opinnollistamisesta on ollut minulle hyötyä ja se on helpottanut ajanhallintaani eri projektien välillä.

Terwa-akatemiassa parasta on, että kun opiskelen, oma yritystoimintani kehittyy siinä samalla. Jos Terwaa ei olisi, en varmaankaan olisi opiskelemassa tai oma opiskeluni olisi paljon vastahakoisempaa. Tulevaisuudessa Terwaan voisi räätälöidä oman eriytetyn opintopolun yksinyrittäjille, jossa he voisivat tiimiyrityksen sijaan keskittyä täysin oman yrityksen pyörittämiseen. Nämä henkilöt toimivat yrittäjinä todennäköisesti myös jatkossa.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *