Asiantuntijan työhön tutustumassa

Ajettavan kasvinsuojeluruiskun testaus

Kesä 2020 vierähti ProAgrian Oulun toimistolla 2. harjoittelun merkeissä. Harjoittelu oli minulle  täysin uudentyyppinen, koska aikaisempaa kokemusta asiantuntijan työtehtävistä ei juurikaan ollut ja oikeastaan juuri sen takia hainkin harjoittelupaikkaa ProAgrialta.

ProAgria tarjoaa asiantuntijapalveluita todella monella eri osa-alueella ympäri Suomen ja on samalla koko maan suurin maatalousasiantuntijaorganisaatio. Yritys tarjoaa todella monenlaisia palveluita maatalouteen mm. kotieläimistä ja peltoviljelystä yrityksen johtamiseen ja talouden ymmärtämiseen. Itse työskentelin kesän pitkälti kasvintuotannon parissa asiantuntijoiden mukana.

Harjoittelu alkoi toukokuussa, jolloin EU-tukihaut olivat kovimmillaan käynnissä. Hakemukset tehtiin melkeinpä kokonaan etäyhteyksillä poikkeusolojen takia ja järjestely toimikin todella hyvin. Seurasin paljon hakemuksien tekoa, mikä oli hyvin mielenkiintoista. Päätehtäväni keväällä oli kuitenkin kasvinsuojeluruiskujen testauksien organisointi tulevalle kesälle.

Toukokuun aikana soitinkin noin 400 puhelua asiakkaille ja yhteistyökumppaneille testauksiin liittyen. Vastasin siis kesä- ja heinäkuun ajan kestävien kasvinsuojeluruiskujen testauksien aikataulutuksesta ja testauspaikoista. Tämä oli oikein mukava vastuu, koska organisointi oli kokonaan käsissäni ja testauksien sujuvuus riippui siitä, miten tehtävän suoritin. Tämä motivoi tekemään työn mahdollisimman hyvin.

Perunakasvuston havainnointia

Ensimmäinen kuukausi meni suurilta osin toimistotöissä ja muutamilla asiakastiloilla vieraillen. Kesäkuussa aloitimme sitten edellä mainitut kasvinsuojeluruiskujen testaukset ja matkustimme kesä- ja heinäkuun pitkin Pohjois-Pohjanmaata toukokuussa tekemieni suunnitelmien mukaan.

Heinäkuun lopussa ja elokuussa kävimme paljon asiakkailla mm. kasvustokäynneillä peruna- ja nurmitiloilla sekä puhdaskaura-auditoinneissa Kinnusen myllyn asiakkailla. Loppuosassa harjoittelua pääsin tutustumaan myös talousasiantuntijan työtehtäviin ja se vaikutti hyvin mielenkiintoiselta.

Kaiken kaikkiaan harjoittelu oli todella monipuolinen ja kesän aikana opin todella paljon uutta! Samalla sain tutustua moniin uusiin ihmisiin, mistä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Opittavaa minulla on vielä paljon ja koen, että työharjoittelujen kautta oppiminen on varmasti tehokkaimpia tapoja kehittää osaamista opintojen ohessa.

Jeremias Niskanen, agrologiopiskelija

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *