Monipuolinen harjoittelu maaseutuvirastolla Tyrnävällä

Mietin pitkään missä haluaisin suorittaa toisen harjoittelujaksoni. Ensimmäinen harjoitteluni oli hyvin pitkälti kulunut kentällä, joten kaipasin jotain täysin erilaista. Törmäsinkin netissä työpaikkailmoitukseen, jossa etsittiin kesäksi harjoittelijaa Yhteistoiminta-alueen maaseutuvirastoon Tyrnävän toimipisteelle. Tähän yhteistoiminta-alueeseen kuuluu Tyrnävän lisäksi myös Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki ja Muhos. Ajankohta harjoittelulle sovittiin vuoden kiireisimmälle ajalle. Maaseudun päätukihaku on käynnissä keväällä, ja se loppui 15.6. Haun viimeinen viikko olikin hyvin hektinen, mutta samalla opin asiat nopeammin, sillä toistoa tuli paljon. Tällöin myös viljelijöitä tapasi enemmän. Kesän edetessä asiakkaita ei paikan päällä juuri käynyt, vaan asiat hoidettiin lähinnä puhelimen välityksellä.

Työtä tehtiin myös toimistolla ja siellä tehtäviini kuului muun muassa sähköisten tukisovellusten käyttö.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehtäviini toimistolla kuului tukioikeuksien siirtolomakkeiden käsittely, päätukihakemusten kirjaus ja tarkastaminen sähköisessä tukisovelluksessa, sekä muiden erilaisten lomakkeiden vastaanotto. Yksi mieluisimpia hommia oli peltolohkojenrajojen muokkaus ja piirtäminen tukisovelluksessa. Lisäksi pääsin paikan päälle mukaan tarkastamaan peltoja, jotka olivat hukkakaurarekisterissä. Vastaan tulikin kohteita, joissa kasvustoa esiintyi, mutta onneksi myös lohkoja, joilta hukkakaurat oli saatu kitkettyä pois. Työharjoittelun aikana sain myös hyvin tietoa alueen maataloudesta ja laajan käsityksen yleisimmistä viljelykasveista. Pääsin tutustumaan yhteistoiminta-alueen kuntien peltoihin myös paikan päällä. Opin myös järjestelmällisyyttä, sillä papereiden arkistointi ja koneelle skannaus olivat yleisiä toimenpiteitä.

Peltolohkon tarkastus hukkakauran kitkennän jälkeen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Työilmapiiri Tyrnävän kunnantalolla oli miellyttävä ja hyvä. Töihin oli mukava mennä. Maaseutupuolen työkaverit olivat todella mukavia ja opettivat hyvin asiat alusta alkaen. Sain mukaani paljon oppia maaseudun tukiasioista ja ylipäätään peltoviljelystä. Harjoittelu oli monipuolinen ja sain tehdä paljon erilaisia tehtäviä. Suosittelen ehdottomasti vastaavaa harjoittelupaikkaa myös tuleville opiskelijoille.

Tiamaria Karjalainen, MAA19SP

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *