Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Harjoittelu markkinointitehtävissä Eilakaislalla

Opiskelin vielä viime vuoden vaihteessa tradenomiopintojani Oulun ammattikorkeakoulussa. Opintojeni alusta asti oli ollut selkeää, että valitsen suuntautumisekseni markkinoinnin; olen aina tykännyt luovasta tekemisestä, jossa saa toteuttaa uutta ja nähdä oman kädenjälkensä kehittyen jatkuvasti. Tätä hain myös opiskeluihin kuuluvalta harjoittelulta.

Harjoittelu itselle uudelta alalta

Viime marraskuussa huomasin pitkän harjoittelupaikan etsinnän jälkeen, että Eilakaisla etsi Marketing Trainee:ta Helsingin toimistolleen. Harjoittelupaikan kuvaus vakuutti heti, sillä työnkuvaan kuului juuri niitä tehtäviä, mitä halusin tehdä urallani: sisällöntuotantoa (erityisesti kirjoittamista) eri kanaviin ja alustoille, mainonnan tuotantoa ja suunnittelua sekä muita markkinointitehtäviä.

Ainoa mikä mietitytti alkuun, oli toimiala: henkilöstöpalveluala ei ollut itselleni lainkaan tuttu. Olisiko sillä vaikutusta tehtävistä suoriutumiseen? Tai kannattaisiko harjoittelupaikkaa hakea, kun kokemusta yrityksen ydintoiminnasta ei ollut lainkaan? Haittaisiko se?

Päätin kuitenkin hakea paikkaa, sillä tehtävän kuvaus ja sisältö vaikuttivat niin nappivalinnalta – ja se kannatti! Työnhakukokemus oli paras, mitä on kohdalleni osunut, minua haastatellut tuleva tiimini vaikutti heti aivan mahtavalta ja koko rekrytointiprosessista jäi erittäin hyvä fiilis. Juuri ennen joulua sain soiton ja työharjoittelupaikan.

Työnkuva ja vastuualueet vakuuttivat alusta asti

Heti harkan alettua sain kattavan perehdytyksen omiin työtehtäviini, Eilakaislan historiaan ja toimintatapoihin, eri osastoihimme (esim. IT ja HR) sekä tietenkin Eilakaislan palveluihin, kuten henkilöstövuokraukseen ja Talent Sourcingiin. Tämä oli suuressa osassa siinä, että heti alusta asti huomasin, ettei itselleni alkuun tuntematon toimiala haitannut, sillä minut perehdytettiin kaikkeen niin hyvin ja sain tukea aina tarvittaessa sekä omalta tiimiltäni että kaikilta muita eilakaislalaisilta.

Työnkuvani vastasi heti luvattua, ja pääsin harjoittelun alusta alkaen luomaan erilaisia tekstisisältöjä Eilakaislan somekanaviin, blogiin, mainontaan ja nettisivuille. Itse asiassa olin päävastuussa somekanavistamme miltei heti, mitä en ollut odottanut. Oli huippua huomata, kuinka minuun luotettiin, annettiin vastuuta ja tehdä asioita heti käytännössä.

Panostus työpaikan ja tiimin ilmapiiriin

Oli myös kiva, että pääsin alusta asti mukaan kaikkeen Eilakaisla-tekemiseen. Harjoitteluni alkuvaiheilla oli tavoitekeskustelu esihenkilöni kanssa, mikä auttoi hahmottamaan omat tavoitteet harkan ajaksi. Lisäksi meillä oli parin viikon välein 1to1-keskustelut, joissa kävimme läpi kuulumisia tai vaikkapa mahdollisia mietityttäviä asioita rennommissa merkeissä.

Kolmen hengen tiimimme kesken järjestimme viikoittain palavereita ja pidimme yhteyttä etätyöpäivinä tiiviiden tiimipalavereiden merkeissä. Lisäksi koko konsernin kesken järjestettiin kerran kuussa torstain tovi, jossa syödään aamupalaa yhdessä, käydään läpi kuulumisia ja ajankohtaisia asioita rennosti.

Selvää oli alusta alkaen, että työpaikan ja henkilöstön väliseen ilmapiiriin haluttiin panostaa. Kun konsernilla on toimipaikkoja eri puolilla Suomea, kuten Eilakaislalla, on tämä erityisen tärkeää, etenkin näin korona- ja etätyöaikana, kun samalla toimistollakaan työskenteleviä kollegoita ei näe usein.

 

Tällä hetkellä kuuden kuukauden mittainen työharjoitteluni on jo takanapäin, mutta olen saanut jatkaa Eilakaislalla markkinointikoordinaattorina, mikä on ollut mahtavaa. Myös toinen tiimikavereistani on aloittanut aikoinaan tiimissämme harjoittelijana, ja edennyt Eilakaislalla sisäisesti urallaan. Oman harkkani aikana meillä on ollut myös useita muita korkeakouluharjoittelijoita esimerkiksi myynnin ja rekrytointien parissa. Kannattaa pitää mielessä, että Eilakaislan toimistoja löytyy Helsingin lisäksi esimerkiksi Oulusta! Mikäli harjoittelu Eilakaislalla alkoi kiinnostaa tai harkastani jäi jotain kysymyksiä, kerron mielelläni lisää tai yhdistän juttelemaan jollekin kollegoistani.

Kirjoittanut: Riia Juupaluoma, markkinointikoordinaattori, Eilakaisla

 

 

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *