Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Tulevaisuutta rakentamassa – tutkinto-ohjelmatiimissä saavutetaan yhdessä enemmän!

Millaisia agrologeja työmarkkinat kaipaavat tai oletko sinä tyytyväinen opetuksen laatuun? Näitä kysymyksiä minäkin olen joutunut miettimään. Opiskelujeni aikana minulle tarjottiin mahdollisuutta osallistua oman ryhmäni edustajana Luonnonvara-alan tutkinto-ohjelmatiimiin, jossa pohditaan yhdessä vastauksia näihinkin kysymyksiin.

Tutkinto-ohjelmatiimissä tehdään kehitystyötä ihmisten tulevaisuutta varten: olemmehan ruoantuotannon parissa ja tarvitsemme tulevaisuudessakin osaavia agrologeja!

Tulevaisuutta rakentamassa

Tutkinto-ohjelmatiimi tarkoittaa lyhyesti tiivistettynä tutkinto-ohjelman kehittämistä opiskelijoiden, henkilökunnan ja sidosryhmien välisessä yhteistyössä. Tiimi kokoontuu vähintään kerran lukukaudessa ja siihen valitaan jokaisesta ryhmästä kaksi varsinaista jäsentä. Tiimissä olennainen läpikäytävä asia on nimensä mukaan tutkinto-ohjelman kehittämiskohdat ja kehittämisvaihtoehtojen miettiminen. Välillä olemme käyneet läpi opiskelijakyselyn tuloksia ja suunnitelleet uutta opetussuunnitelmaa.

Koen merkittävänä, että me opiskelijat pääsemme vaikuttamaan tulevaisuuden opetussuunnitelmaan ja saamme tiimissä koko ryhmän äänen kuuluville.

Ainahan tämä homma ei ole pelkkää kehittämistä, vaan koitamme muistaa myös niitä positiivisia juttuja. Tsemppaamme toisiamme puolin ja toisin: tässäpä hyvä muistutus minullekin seuraaviin kokouksiin.

Asiat esille matalalla kynnyksellä

Jos kuvailisin tiimin toimintaa yhdellä sanalla, se olisi avoimuus! Olemme voineet viedä tiimissä avoimesti ja matalalla kynnyksellä asioita eteenpäin. Usein olemme keskustelleet opetuksen resurssien riittävyydestä ja kurssikokonaisuuksien toimivuudesta.

Aina keskustelun avaaminen ei ole ollut helppoa, mutta meitä opiskelijoita on muistutettu palautteen antamisen tärkeydestä ja asiat on saatu vietyä aina hyvässä yhteisymmärryksessä eteenpäin.

Korostan: aina. Päällimmäisenä mieleen on jäänyt arvostus palautettamme ja ideoitamme kohtaan. Ne on otettu tosissaan. On hienoa ajatella ja huomata tätä kirjoittessanikin, että olen saanut olla viestinviejänä koko ryhmälleni ja usean ihmisen ajatukset on saatu kuuluville. Olemme keränneet ryhmäläisten palautteita WhatsApp-ryhmässä ja tuoneet julki ne kokouksessa. Ja kyllä, asiat menevät eteenpäin vähintäänkin pikkuhiljaa!

Olisitko sinä uusi tutkinto-ohjelmatiimiläinen?

Millaisia asiantuntijoita tulevaisuuden elinkeinoelämä tarvitsee? Voit kenties olla itse vaikuttamassa siihen, millaisia työntekijöitä tai työkavereita sinulla on tulevaisuudessa. Kerron tässä vaiheessa tämän blogin tärkeimmän osuuden: tutkinto-ohjelmatiimissä näihin asioihin on mahdollista vaikuttaa ja suosittelen kyllä osallistumista toimintaan. Ihmeitä se ei vaadi, kunhan uskaltaa suunsa avata niistä asioista mitä omaan ja ryhmäläisten mieliin on noussut. Samalla voi oppia vaikka toimimaan kokouksen sihteerinä, tärkeä taito sekin. Jatketaan hyvää työtä tiimissä nyt ja tulevaisuudessa!

 

Olli Soranta, agrologi (AMK)

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *