Maalisuora 2022:ssa tutusteltiin puolin ja toisin

Oamkin Informaatioteknologian yksikön Maalisuora-tapahtuma keräsi 24.11.2022 Linnanmaan kampukselle yli 30 yritystä ja toimijaa esittelemään toimialaansa ja keskustelemaan tietotekniikan ja tietojenkäsittelyn opiskelijoiden kanssa harjoittelupaikan, projektiaiheen tai opinnäytetyön mahdollisuuksista. Yhteistyössä Business Oulun, Oulun Insinöörien, Insinööriliiton, Teknologiateollisuus ry:n ja TIVIAn kanssa päivä polkaistiin käyntiin ajankohtaisilla puheenvuoroilla Zoomissa.

Cor Groupin ja Coronarian roll-up-mainosten luota löytyi heti aamulla Oamkin tietotekniikan tutkinto-ohjelmasta vuonna 2012 valmistunut Tuomas Sandberg, jolla on vuoden mittainen työkokemus ohjelmistokehittäjänä Cor Groupilla. Päivän alussa odotuksena oli päästä kertomaan tietotekniikan osaajien ja yrityksen tarttumapinnasta. Terveysalaan ensimmäisenä yhdistyvä Coronaria esimerkiksi kehittää itse sovelluksia ja järjestelmiä monenlaiseen analytiikkaan, raportointiin ja testaukseen.

Cor Groupin edustajat hymyilevät rivissä Cor Groupin ständillä samanvärisissä paidoissa kuin yrityksen mainosmateriaalit

Cor Groupin Anniina Hilden, Tapio Rajaniemi, Tuomas Sandberg ja Henna Junes valmiina jututtamaan opiskelijoita

Iltapäivällä vilkkaan tapahtumapäivän lopuksi Tuomas ja Data Engineer Lead Henna Junes vetivät yhteen päivän vaikutelmia:

– Päivän aikana on käyty monenlaista juttua opiskelijoiden kanssa, ja on löytynyt niitä, joiden kanssa keskustelua jatketaan vielä myöhemmin. Opiskelijat ovat olleet todella hyvin valmistautuneet kertomaan omasta osaamisestaan, joka on osoittautunut monipuoliseksi. CV:t ovat olleet valmiina ja on kerrottu omista tavoitteista ja omalla ajalla eteenpäin viedyistä projekteista. Täytyy sanoa, että on ollut hyvää viestintää!

– Meidän kannaltamme on oikein hyvä, jos hakija osaa kertoa sekä mitä hän osaa että mitä hän ei osaa, totesi DevOps- ja testaustiimin vetäjä Jussi Lehtonen. – Käytännössä oppii sitten lisää, joten kannattaa joka tapauksessa rohkeasti lähestyä työnantajia.

Tietotekniikan tutkinto-ohjelman tutkintovastaava Kaisa Orajärvi oli tyytyväinen Maalisuoran runsaaseen kävijämäärään eri vuosikursseilta. Opiskelijoita riitti tasaisena virtana koko päivän ajalle.

– Tapahtuma on loistava meidän kaikille opiskelijoille. Vasta aloittaneet opiskelijat näkevät ICT-alan laajuuden ja voivat pohtia suuntautumistaan opinnoissa. Jatkavilla opiskelijoilla on jo mielessä yrityslähtöiset projektit sekä opinnäytetyöpaikka. Yritykset antoivat positiivista palautetta tapahtuman ”pöhinästä”.

Yksikönjohtaja Eero Nousiainen, Oamkin rehtori Heidi Fagerholm ja talous- ja kehitysjohtaja Mikko Väisänen tutustuivat Maalisuoran vilskeeseen

Informaatioteknologian yksikönjohtaja Eero Nousiainen totesi, että oli mukava tavata meiltä valmistuneita opiskelijoita monella ständillä. Talossa olevat opiskelijat olivat innostuneita, kun he saivat konkreettisesti nähdä Oulun alueen ICT-yrityksiä ja pääsivät keskustelemaan niiden henkilöstön kanssa. Yritykset kaipailivat ICT-alalle eri sukupuolten edustajia.

– Tänäkin vuonna jouduimme sanomaan yrityksille, että nyt on täyttä, mutta kiinnostus osallistua on hyvä merkki. Ensi vuodeksi pitää ehkä miettiä tilaratkaisut uusiksi.

Teksti ja kuvat: Tuula Hopeavuori

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *