Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Harjoittelijana Biotalouden Digi-Pilotit –hankkeessa

Minulle avautui mahdollisuus suorittaa toinen harjoitteluni Oulun ammattikorkeakoulussa Biotalouden Digi-Pilotit (BioDiPi) -hankkeessa. Hankkeen tavoitteena oli kehittää biotalouden arvoketjujen yritysten käyttöön uusia digitaalisia palveluja, sovelluksia ja laiteratkaisuja, jotka auttavat alan yrityksiä kehittämään toimintaansa. Tarkempaa tietoa hankkeesta voi lukea heidän nettisivuiltaan: BioDiPi
Oma tavoitteeni harjoittelun suhteen oli päästä tutustumaan syvemmin hankemaailmaan käytännönkokemuksen pohjalta. Toivoin oppivani uutta myös digitalisaatiosta biotalouden kehittämisen apuvälineenä.

Mitä harjoitteluun kuului?
Työskentelyni oli pääsääntöisesti itsenäistä, mutta hankeryhmäni oli tiivis ja apua sekä ohjausta oli aina saatavilla. Työtehtäväni kattoivat monipuolisia hanketehtäviä. Pääsin toteuttamaan luonnontuotealan jäljitettävyyden digitalisaatiotarpeisiin liittyviä haastatteluja sekä käsittelemään ja kirjoittamaan julkaisua näiden haastattelujen pohjalta. Lisäksi osallistuin Luonnontuotealalle tehoa digitalisaatiolla ja teknologialla -tilaisuuden ja Digitaalinen luonnontuotetieto 2030- asiantuntijatyöpajan hybriditoteutusten järjestämiseen. Asiantuntijatyöpajan tuotoksista tehtiin myös koontien valmistelua, jotta saatua materiaalia päästäisiin todella käyttämään päätelmien tukena.

Näyttökuvia luonnosta-sovelluksesta BioDiPi –hankkeen verkkosivuilta BioDiPi Luonnontuotteiden talteenoton jäljitettävyys – oamk.

Edellä mainittujen ohella olin hankkeelle apuna toteutettujen pilotointien jatkohyödyntämiseen liittyvissä selvityksissä, jotka koskivat vasikan digitaalista neuvolakorttia sekä anturien ja sensorien käyttöä maanviljelijän työn ja erityisesti täsmäviljelyn tukena. Pääsin myös perehtymään hankehallinnollisiin tehtäviin, jotka kattoivat tapahtumiin liittyvää raportointia sekä seurantaraportin 1.7. – 31.12.2023 ja loppuraportin valmistelua.

Yhteenveto harjoittelupaikasta:
Osasin odottaa, että harjoittelu Oulun ammattikorkeakoulun hankkeessa olisi monipuolinen ja opettava, sillä OAMK on ollut mitä mukavin opiskelupaikka ja omat opettajamme työskentelevät myös samojen hankkeiden parissa, jollaisiin itsekin hain mukaan. Minua kohdeltiin tasavertaisena työntekijänä ja koin pääseväni nopeasti mukaan ammattitaitoiseen ja mukavaan työyhteisöön! Pääsin myös osallistumaan työkavereiden mukana koulutuksiin ja muuhun henkilökunnalle suunnattuun toimintaan.

Suosittelen Oulun ammattikorkeakoulun hankkeita myös muille opiskelijoille harjoittelupaikaksi. Opiskelijayhteistyöhön halutaan todella panostaa ja se näkyy myös harjoittelun laadussa!

Mitä opin?
Ennen harjoittelun alkamista minulla oli vain epämääräinen käsitys siitä millaista hanketyö voisi olla. Harjoittelun myötä sain kokemusta ja syvempää ymmärrystä aiheesta. Hankemaailman monipuoliset työtehtävät ja kehitystyö herättivät erityistä mielenkiintoa. Minusta oli hienoa päästä kokemaan OAMK oppilaitoksen lisäksi myös työnantajana. Kokemukseni opetti minulle paljon hanketyön pitkäjänteisyydestä sekä tärkeästä kehittämistyöstä.

Harjoittelun kautta sain viimein konkreettisen käsityksen siitä, minkälaista työtä toivon pääseväni tekemään valmistumisen jälkeen. Uskon, että harjoitteluni BioDiPi –hankkeessa on kehittänyt ja valmistanut minua tulevaa työelämää varten.

 

Anne Alatalo, Agrologiopiskelija OAMK

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *