13. luukku – kirjaston joulukalenteri

13. luukku - kirjaston joulukalenteri
13. luukku - kirjaston joulukalenteri

Miltä kuulostaisivat mansikkatiramisu, broileri-chilipiirakka, glögikakku tai Banoffee-torttu? Ovatko ohjeet hallussa? Erilaisia leivonta- ja keittokirjoja löytyy Oamkin kirjastoista ihan mukava määrä. Laita Leevissä hakuun vaikkapa ”ruokaohjeet”, ”leipominen” tai ”leivonnaiset”. Jos luettava tällä saralla kuitenkin uhkaa loppua tai kaipaat jotain lisää, kannattaa hyödyntää yhteislainausmahdollisuutta, jolloin käytössä ovat lisäksi Oulun yliopiston, Kajaanin ammattikorkeakoulukirjaston sekä Varastokirjaston materiaalit maksutta. Näistä varsinkin Varastokirjastosta löytyy myös leivontaan liittyen kaikkea kivaa lukemista.

Minä ihastuin Ulla Svenskin teoksiin, jotka sain kätevästi lainaan Varastokirjaston kokoelmista. Unelmakakut-kirjasta löytyy aivan ihania ohjeita upeisiin kakkuihin, jotka ovat myös kotileipurin toteutettavissa. Juhlaleivonnaiset-kirjassa on puolestaan erilaisia herkkuja vuoden juhliin aina ystävänpäivästä jouluun. Suloiset suolaiset sen sijaan keskittyy nimensä mukaisesti voileipäkakkuihin, suolaisiin piirakoihin ja pikkusuolaisiin. Lempileivonnaiset-kirjasta taas löytyy vanhoja tuttuja reseptejä, kuten Hanna-tädin kakut ja lusikkaleivät, mutta myös uusia tuttavuuksia, kuten toffeesuklaapalat. ”Maistiaisena” tässä kirjasta testattu ja oikein herkulliseksi havaittu pikkuleipäohje. Ehdotonta plussaa on, että ohjeen toteutus on hyvin helppo. Keksit sopivat loistavasti glögin kanssa nautittaviksi tai itse tehtynä lahjana ystävälle!

Cookies (14 isohkoa keksiä)

100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
½ tl leivinjauhetta
1 tl kaakaojauhetta
3 dl vehnäjauhoja
100 g rouhittua suklaata
Sekoita kaikki ainekset kerralla tasaiseksi massaksi. Pyöritä taikina tangoksi ja leikkaa se 14 yhtä suureen osaan. Pyöritä palat palloiksi ja litistä, paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Herkullista joulun odotusta!

Lähdeviite:
Unelmakakut / Ulla Svensk. Helsinki : Otava, 2008. ISBN:978-951-1-22234-7 (sid.)

Yhteislainaa tämä kirja Leevissä! Laita ruksi Varastokirjaston kohdalle, ja klikkaa valitse. Kirjoita hakukenttään ”unelmakakut”, ja hae.

Koko kirjoitus »

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *