10. luukku: Love Actually – (joulu)rakkautta vain

Love actually, suomenkieliseltä nimeltään Rakkautta vain, on brittiläinen romanttinen komedia vuodelta 2003. Ilmestymisvuotensa jälkeen siitä on tullut yksi englantilaisten suosikkijouluelokuvista, joka katsotaan uudestaan vuosi toisensa jälkeen. Paitsi että elokuva on sekä viihdyttävä että koskettava, se tarjoaa meille ulkopuolisille mielenkiintoisen näköalapaikan brittiläiseen joulunviettoon. Suurin osa elokuvasta on filmattu Lontoossa joulun aikaan, sen tapahtumat ajoittuvat viiden viikon ajalle juuri ennen jouluaattoa näyttämönä mm. Heathrowin lentokenttä.

Elokuva on lastattu huippunäyttelijöillä. Keski-ikäistä kirjastotätiä sykähdyttää eniten Colin Firth, Mr. Darcynakin tunnettu hurmuri, joka ei tässäkään elokuvassa jätä nenäliinaa kuivaksi kirjailija Jamien roolissa. Hyvänä kakkosena seuraa Liam Neeson, joka tekee erityisen koskettavan roolin vaimonsa menettäneenä miehenä. Unohtamatta myöskään iki-ihanaa Alan Rickmania, joka myös kuuluu kirjastotätimme suosikkinäyttelijöihin.

Huippunäyttelijöitä on elokuvassa oikeastaan ärsyttävyyteen asti. Hugh Grantin tai Rowan Atkinsonin nähdessään tulee mieleen, että ihanko oikeasti ei muita näyttelijöitä ollut tarjolla, mutta ihmeen hyvin heidänkin kuluneet kasvonsa solahtavat elokuvan kulkuun. Hugh Grantin pääministeri David on uskottava roolissaan ja Rowan Atkinson on erittäin oma itsensä korumyyjä Rufuksena, joka on kuin joulun suojelusenkeli. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus näyttelijäkaartissa on Andrew Lincoln, joka nykyisin tunnetaan amerikkalaissarja The Walking Deadin Rick Grimesina. Eikä sovi unohtaa naisnäyttelijöitä, joista hienoja roolisuorituksia tekevät erityisesti Keira Knightley ja Emma Thompson.

Kun ne hektiset jouluvalmistelut on viimein saatettu kunnialla loppuun, suosittelen vetämään villasukat jalkaan, nappaamaan syliin rasian konvehteja sitä Nessu-pakettiakaan unohtamatta ja heittäytymään rakkauden vietäväksi reilun kahden tunnin ajaksi. Uskon että tästä elokuvasta jokainen löytää suosikkiparinsa ja -tarinansa, joka todistaa että rakkautta on kaikkialla ja kun siihen vielä lisätään joulun taika, kukaan ei voi olla sitä vastustamatta.

Elokuvan traileri >>

Love Actually Leevissä >>

 

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *