Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Erasmus-viikko Cardiffissa

Erasmus-viikko Cardiffissa
Erasmus-viikko Cardiffissa
Erasmus-viikko Cardiffissa

Meillä on tiukempi linja juomien mukanaoloon kirjastossa.
Erasmus-viikko Cardiffissa

Walesin pääkaupungissa julkisten tilojen opasteet ovat sekä englanniksi että kymriksi.
Erasmus-viikko Cardiffissa
Erasmus-viikko Cardiffissa
Erasmus-viikko Cardiffissa

Cardiffin kaupungin pääkirjastossa Cardiff Central Libraryssa on matalat hyllyt, joihin yltää pyörätuolistakin.
Erasmus-viikko Cardiffissa
Erasmus-viikko Cardiffissa
Erasmus-viikko Cardiffissa

Walesilaisyhtye Manic Street Preachers avasi Cardiff Central Libraryn virallisesti. A design for life-kappaleen alkusanoin: “Libraries gave us power”.

Osallistuin Cardiffin yliopiston kirjaston järjestämään Erasmus Staff Development Programmeen 31.3.- 4.4. 2014. Koulutusviikkoon osallistui 24 korkeakoulukirjastossa työskentelevää kollegaa yhdeksästä eri  Euroopan maasta ja mukana oli sekä yliopistojen että ammattikorkeakoulujen kirjastojen henkilökuntaa.  Suomesta oli edustus minun lisäkseni lisäksi Lappeenrannan tiedekirjastosta sekä Haaga-Helian kirjastosta.

Viikon aikana kukin osallistuja esitteli vuorollaan oman maansa kirjastojärjestelmää ja omaa kirjastoaan.

Cardiff University kuuluu Britannian parhaimpiin ja on Russell Groupin jäsen. Cardiff University Library on yksi Britannian suurimmista kirjastoista sekä kävijämäärillä että lainausluvuilla mitattuna. Kirjasto on tunnettu erityisesti Information Literacy  ja Systematic reviewing opetuksestaan.

Health Library sijaitsee kauempana kaupungin keskustasta yliopistollisen sairaalan läheisyydessä Cochrane Buildingissa. Rakennus on nimetty lääketieteen tutkija Archie Cochranen mukaan. Cochrane-tietokanta on Terveysportissa, joka löytyy Oamkin kirjaston e-aineistoista.  Systemaattisen kirjallisuuskatsausten tekeminen on tutkimusmenetelmä, jota sovelletaan erityisesti lääke- ja hoitotieteessä.  Support Unit for Research Evidence (SURE) on ryhmä, joka opastaa ja auttaa systemaattisten kirjallisuuskatsausten tekemisessä.

Health Libraryn lisäksi vierailimme muutamassa muussakin yliopiston kirjaston lukuisista toimipisteistä  sekä National Museum of Wales Libraryssa ja Cardiff Central Libraryssa.

Suvi Autio
Informaatikko
Oulun ammattikorkeakoulu, Sosiaali- ja terveysalan kirjasto

 

 

 

 

Koko kirjoitus »

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *