Hui hurjaa – loppu lähestyy!

Noni! Nysse o alko! Nimittäin pitkään jatkuva loppurutistus ja aherrus: opinnäytetyön teko.
Vielä kovinkaan pitkällä en kuitenkaan ole työn suhteen: kaksi kehityskeskustelua vasta käytynä kahden ohjaavan opettajan kanssa. Näiden keskustelujen kautta on aihetta hiottu siihen kuntoon, että opinnäytetyö saattaisi olla ihan toteutuskelpoinenkin. 🙂 Toisinsanoen seuraava vaihe onkin, että laadin siitä lyhyehkön ja selkeän raportin missä selviää mm. työn nimi, omat yhteistiedot, työn merkitys, aiemmat selvitykset, alustava aikataulu, toteutussuunnitelma ja itse idea. Nämä tulee lähettää sähköpostiliitteenä opinäytetöistä vastaavalle opettajalle, joka hyväksyy aiheen, jos se on toteutuskelpoinen.

Tällä hetkellä minulla ei ole toimeksiantajaa. Periaatteessa opparin ts. opinnäytetyön voi tehdä ilmankin, mutta toimeksiantajalta voi saada rahallisista korvausta työstä. Lisäksi tietenkin tehty opinnäytetyö vaikuttaa vaan yksinkertaisesti paljon pätemämmältä ja uskottavammalta, jos sillä on joku tilaaja takana. Luonnollisesti mitä suurempi ja vaikutusvaltaisempi firma on kyseessä, sen paremmat mahdollisuudet on työllä saada merkittävämpi ensivaikutelma lukijaan, ja työ saattaa myös levitä laajemmalle yleisölle. Siksi yritän nyt tässä ohella mainostaa opinäytetyötäni eri potentiaalisille toimeksiantajille, jos he olisivat kiinnostuneita työstäni. Mutta jos en saa sellaista, ei tietenkää voi mitään. Sitten täytyy vain tehdä niin lukijat tyrmäävä oppari, että oksat pois!  Hahah, no ei. Kannattaa muistaa, että kyseessä on kuitenkin VAIN 15 op:n eli noin 10 viikon (8h/pv) työ, eikä mikään elämäntehtävä, kuten opettajat jaksaa muistuttaa. 😉

Seuraava vaihe, jos opinnäytetyöaiheeni hyväksytään, ja saan sitä alkaa työstämään, onkin aloitusseminaarin teko. Sitten minulla onkin aikalailla tasan vuosi aikaa saada työ tehtyä! Hurjaa! 😀

Kirkkaita ja hauskoja kevätpäiviä!

Terkuin, Pauliina

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *