Ensilumi

No niin! Nyt on jo tekemisen meininkiä tässä hommassa. Viisi kurssia ja kaikki etenevät vauhdilla! Verkkokurssi vaatii paljon, se on tullut huomattua. Lähinnä siinä, että pitää nyt skarpata ja saada aikataulutettua fiksusti oma arkiviikko. Marjoja, marjoja, marjoja… aihe on sentään mielenkiintoinen, mitenpäs muuten!

Yllä näkyy kirjat, jotka suositeltiin hankkimaan. Muiden kurssien materiaalit ovatkin sitten verkossa. Niin kuin kuvasta näkyy, minusta pitäisi tässä luonnonvarojen ja kasvien opiskelun ohella kehittyä kunnon eräilijä!

Nyt saan lisättyä kuviakin tekstin sekaan! Tässä otoksia Wilderness Leadership-kurssin viikonloppureissulta. Patikointia ja lumen keskellä yöpymistä. Okei, ei lunta kovin hurjasti satanut, mutta ehdottomasti enemmän kuin odotin! Oli aika rauhallista liikuskella maastossa ensimmäisten lumihiutaleiden leijaillessa mättäille. Lumi suli muuten pois, mutta tuolla korkeammalla saattoi säilyäkin.

 

Ensilumi

 

Ensilumi
Ensilumi

Kuvia parin viikon takaa.

Ensilumi

 

Bongaa teltat.

Ensilumi

Päivällistä nauttimassa.

Yhtä kasvitieteen kurssia varten on opeteltava latinankielisiä kasvien nimiä. Niitä ei vaadittu viime vuonna Oulussa, mutta nyt tulee sitten perehdyttyä niihinkin. Kansainvälisesti jos enemmän tulee joskus kasvien kanssa työskenneltyä, niin helpottaapahan mahdollisesti hommaa. Ks. kurssilla istutettiin mm. basilikaa ja maissia. Tarkoituksena tarkastella miten erilaiset valonlähteet vaikuttavat kasvuun. Meillä on käytössä isot kasvihuoneet tällä kurssilla, ja eilen käsiteltiinkin erilaisia kasvihuonemalleja.

Luonnonvarojen suojelua ja kestävää maataloutta käsittelevät kurssit ovat kyllä mielenkiintoisia. Kurssivalinnoissani on asioita, joita opiskelin jo viime vuonna Oulussa, mutta eri kieli ja paikka antavat kyllä uutta näkökulmaa näihin juttuihin. Tehtävää on paljon, varsinkin kun tuntuu, että vieras kieli uuvuttaa helpommin. Mutta kun haluaa oppia niin sillä innolla mennään!

Tässä vielä pari otosta kampukselta. Siellä aina aamuvarhain suuntaan luennoille.

Ensilumi
Ensilumi

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *