Terveisiä TeamUp!2017-tapahtumasta Jyväskylän Piippukadulta

”Joo, mää oon Oulusta”

”Joo, sieltä Terwasta”

”Joo, meilläkin on siellä nykyään tiimiyrittäjiä”

Oloni on heti tervetullut.

Innostuneita, iloisia ihmisiä, puheensorinaa, kättelyjä ja halauksia. Jyväskylän tiimiyrittäjät (eli yrittäjyyttä Jamk:ssa opiskelevat nuoret) ovat selvästi panostaneet tapahtuman järjestämiseen.

Terveisiä TeamUp!2017-tapahtumasta Jyväskylän Piippukadulta

Hienot, uusitut, tiimioppimisen näkökulmasta suunnitellut tilat tekevät vaikutuksen. ”Toivottavasti jotain tällaista saadaan Linnanmaallekin”, ajattelen.

Tapahtuman aloitus on suorastaan riemukas, yleisöä huudatetaan ja tiimihenkeä nostatetaan. Alan ehkä vähän päästä sisälle tähän kulttuuriin. Voi kai tosiaan jo puhua akatemiakulttuurista; on omia inside-juttuja, historiaa ja slangia. Joku selittää: ”Mymmin jälkeen aion mennä suoraan töihin”.

Mymmin? Niin, maailmanympärysmatkan tietenkin. Vuosittain osa valmistuvista tradenomeista lähtee yhdessä reissuun (nk. Final Camp). Matkat rahoitetaan luonnollisesti omassa yrityksessä tehdyillä voitoilla, ja parhaimmillaan reissut vievät maailman ympäri.

Kaksipäiväisen tapahtuman aikana verkostoidutaan, osallistutaan work shopeihin ja viihdytään.

Terveisiä TeamUp!2017-tapahtumasta Jyväskylän Piippukadulta
Terveisiä TeamUp!2017-tapahtumasta Jyväskylän Piippukadulta

Vertaistukea valmentajuuteen oli saatavilla. On jotenkin lohduttavaa huomata, että olipa paikkakunta sitten Turku, Tampere, Tornio, Kotka, Kouvola tahi Oulu, samojen ilojen ja surujen kanssa eletään arkea. Keskustelu muiden akatemioiden valmentajien kanssa dialogiympyrässä istuen olisi jatkunut vaikka kuinka pitkään.

Terveisiä TeamUp!2017-tapahtumasta Jyväskylän Piippukadulta

Toista vuotta toimivan Oulun ammattikorkeakoulun Terwa-akatemian tarina on vasta alussa. Sen sijaan esim. Tiimiakatemia Jyväskylässä juhlii ensi vuonna neljännesvuosisadan taivaltaan. Paljonhan Terwassakin on jo saatu aikaan, ja tulevaisuus näyttää miten akatemiamalli ottaa Oulussa tuulta siipien alle.

Tunnen olevani onnekas kun olen saanut lähteä tähän akatemiahommaan mukaan. Tekemällä oppiminen, valmentava ote opetukseen ja vastuun siirtäminen oppijalle itselleen. Uskon ja toivon että tulevaisuudessa saadaan enemmänkin tämänkaltaisia mahdollisuuksia opiskeluun.

Tapahtuman päätteeksi järjestäjät keräsivät palautetta seinälle (huomaa maljakon risut ja ruusut J).

Terveisiä TeamUp!2017-tapahtumasta Jyväskylän Piippukadulta

Ensi marraskuussa Jyväskylän porukka järjestää kansainvälisen Team4learning- tapahtuman, jonne saadaan mukaan tiimiyrittäjiä ja heidän valmentajiaan eri puolilta maailmaa. Uusin akatemia taitaa tällä hetkellä olla Perussa.

2.-3.11.2017, itse ainakin ajattelin mennä.

Lähekkö nää mukkaan?

PS: Oulustahan pääsee Jyväskylään kustannustehokkaasti hintaan 9€ punaisella bussilla. Johtoporras varmaan mielellään hyväksyy meidän M2:set

Kirjoittaja: Sanna Rönkkö, Terwa-akatemian valmentaja

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *