Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Harjoittelu Lantmännen Agro V-P Tolonen Oy:ssä

Viime kesän aikana suoritin agrologitutkinnon toisen työharjoittelun Lantmännen Agro Oulu V-P Tolonen Oy:ssä. V-P Tolonen Oy on maatalouskauppa Pohjois-Pohjanmaalla, joka kuuluu Lantmännen Agro -ketjuun. Kauppa tarjoaa asiakkailleen palveluja neljästä kokonaisuudesta: Viljelyohjelma, Karjatilaohjelma, Toimiva kone ja Viljakauppa. Lantmännen Agron toimipisteitä on kaikkiaan 76, joten kaupat ovat hyvin kattavasti viljelijöiden läheisyydessä.

Kauan odotetut kilopultit saivat oman paikkansa myymälän varaosapuolelta

Harjoittelun aikana työtehtävänä minulla oli asiakkaiden palveleminen myymälässä ja varaosatiskillä, tuotteiden hyllyttäminen, tavaroiden lähetys ja vastaanotto,

koneiden ja laitteiden kunnostus.

Ensimmäinen viikko oli hyvin pitkälti vain myymälään tutustumista ja järjestelmän käytön harjoittelua. Varaosapuolen hyllyjen järjestely ja täydentäminen olivat helppoja tehtäviä, joita pystyi heti antamaan uudelle harjoittelijalle. Tumen osien järjestelyssä vierähti myös useampi päivä. Osia oli tullut keskusvarastolta lavoittain Tumen siirryttyä suoraan markkinointiin tehtaalta.

 

 

 

 

 

 

Kasvinsuojeluruiskun lisävarusteen asennus

Uuteen kasvinsuojeluruiskuun täytyi asentaa sellainen lisävaruste, jota ei tehtaalta saa kyseiseen malliin lainkaan. Asiakkaan toiveita kuunneltiin ja niihin vastattiin parhaamme mukaan.

 

 

 

 

 

 

Vaihtokone puhtaana ja kunnostettuna

Kun uusia koneita toimitetaan asiakkaille, palaa vaihtokoneita takaisin myymälään. Niissä on yleensä jotain kunnostettavaa, joten tein jonkin verran korjaus- ja huoltotöitä. Näin seuraava käyttäjä saa vielä pitkäikäisen koneen.

Varsinainen varastotyöntekijä oli lomalla muutaman viikon, joten sain hänen tehtävänsä siksi ajaksi. Tehtäviin kuului ottaa saapuvat tavarat vastaan, kerätä lähtevät tavarat valmiiksi lähettämöön sekä pitää varastoa siistinä.

 

 

 

Kesä oli erittäin mukava ja opettavainen. Työssä oppi palvelemaan asiakkaita asiallisesti ja tunnollisesti. Harjoittelu antoi uusia mahdollisuuksia tulevalle työelämälle. Sain myös nähdä maatalouskaupan toisen puolen. Harjoittelusta jäi hyvä maku ja siitä on hyvä jatkaa opinnot loppuun ja sen jälkeen suunnata työelämään.

Juuso Karhumaa, 4. vuoden agrologiopiskelija

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *