Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Tietotekniikka pilotoi muuttoa Linnanmaalle

Joulukuun 12. päivä informaatioteknologian osaston henkilöstö pääsi tutustumaan Linnanmaan kampuksen työmaahan, josta on tulossa tietotekniikan ja tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmien uusi koti tammikuussa 2020. Muutamme puolta vuotta ennen muuta ammattikorkeakoulun väkeä koeponnistamaan uudet tilat.

Pohjapiirrros Oamkin uusista tiloista Linnanmaalla

Informaatioteknologian osaston tietotekniikan ja tietojenkäsittelyn tiloja 3. kerroksessa, käytävän varrella luokka- ja projektitiloja ja siivissä henkilökunnan työskentelytiloja

Arkkitehti Maria Ahokas esitteli entisen biologian siiven saneeraussuunnitelmia ja kuunteli kiltisti kysymykset, joista saattoi päätellä, että tuleva muutos askarruttaa vielä muuttajia. Oamkilaisia on perehdytetty lähestyvään siirtymiseen yhteiskampukselle suunnitteluprosessin alusta lähtien, ja tällä hetkellä muutto herättääkin jo enemmän uteliaisuutta kuin vastarintaa. Käynti työmaalla konkretisoi hyvin tulevaa työympäristöä.

Tietotekniikan tutkinto-ohjelman opiskelijalle uudet tilat näyttäytyvät eri kerroksissa avoimina työskentelyalueina, laboratorioina, luokkaopetustiloina ja projektitiloina. Meistä etelään jatkuu Linnanmaan yliopistokampus ja pohjoiseen ja itään sijoittuvat kirjasto ja pääosa Oamkia. Yliopisto-opiskelijoiden läsnäolo tuo akateemisen tuulahduksen ja opiskelijayhteisö kasvaa kerralla moninkertaiseksi. Ruokaloidenkin määrä lisääntyy niin, että lounaspaikan valitseminen käy jo vaikeaksi.

Suunnitelmien esittelytilaisuus Linnanmaalla, tietotekniikan ja arkkitehtitoimiston väkeä

Projekti-insinööri Kaisa Orajärvi, lehtori Veikko Tapaninen sekä Maija Silvonen ja Maria Ahokas Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy:stä pureskelivat henkilöstöä askarruttavia kysymyksiä joulukuun tutustumiskäynnillä Linnanmaalla

Laboratorioinsinööri Kaisa Orajärvi on ollut prosessissa jo vuoden välittämässä laboratorioiden tarpeita arkkitehtitoimiston tietoon. Hänellä on hyvä tuntuma tulevaan ympäristöön: – Elektroniikka- ja tietoliikennelabra muuttavat lähes sellaisenaan, ja samalla PrinLab pääsee näkyvämmälle paikalle laboratorioiden yhteyteen. Muunneltavaa opetustilaa ja opiskelijoiden projektitiloja tulee nykyistä enemmän. Lähinnä seuraavaksi on vuorossa laboratorioiden lvi-suunnitelmien tarkistus.

Henkilökunnalle uutta on sopeutuminen muutaman hengen toimistoista yhteiseen työskentelytilaan. Työpiste etsitään tulevaisuudessa tilanteen mukaan julkisesta oleskelu- tai opiskelutilasta, yhteistoimintatilasta tai hiljaisen työn tilasta. Kahvittelu käy oman siiven ”loungessa”, kuten avointa aluetta suunnitelmissa kutsutaan. Vasta remontoidut ja sisustetut tilat ovat tietenkin erittäin miellyttävä tulevaisuuden visio. Seuraava vaihe eli muuton ja kalustuksen suunnittelu alkaa tammikuussa 2019.

Osaston väkeä työmaalla tutustumassa elektroniikkalaboratorion työmaahan

Teksti ja kuvat: Tuula Hopeavuori

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *