Katjan alkukesän kuulumisia maailmalta

Moikka!

Olemme maajoukkueen kanssa aloittaneet leiritykset Kuortaneella jo toukokuun alussa. Ja nyt ensimmäinen projekti alkaa olla loppusuoralla. Istun juuri lentokoneessa (kuudennen kerran jo parin viikon sisään) ja nyt juuri minulla on hyvä aika kirjoittaa viime kuukauden tapahtumista. Pelaamme naisten lentopallomaajoukkueen kanssa Euroopan liigaa. Lohkossamme on meidän lisäksi Espanja, Valko-Venäjä ja Azerbaidzhan. Kaikkia maita vastaan pelaamme kahdesti eli yksi vieraissa ja toinen kotisuomessa. Meille sattui kova lohko tässä Euroopan liigassa ja sehän passaa meille. Pääsemme pelaamaan kovia joukkueita vastaan ja reissata ympäri Eurooppaa, vaikka yölennot eivät kuulu suosikkeihini.

Kuva: Elonkuvaus

Aloitimme kuitenkin urakkamme ennen tätä Eurooppa liigaa pelaamalla harjoitusotteluita Viroa vastaan Tallinnassa. Siellä pieksimme kolme kertaa Viron nurin. Sitten pääsimme tositoimiin ja aloittamaan turnauksemme Tampereella Espanjaa vastaan. Puitteet olivat kohdallaan ja Hakametsän jäähallissa mukavasti porukkaa. Espanja taisi meidät hieman yllättää ja ottivat meistä voiton 3-1 mutta nyt olemme juuri matkalle ottamaan revanssin heistä.

Matkamme jatkui Valko-Venäjälle, jossa ruokaa kyllä saimme mutta aina ei oikein tiennyt mitä se sisälsi ja missä kurkutkin olivat uitettu. Saimme kuitenkin mahamme aina täyteen, vaikka sitkeää liha välillä meille tarjottiinkin. Pelin varovaisuus näkyi vielä Valko-Venäjääkin vastaan, emmekä saaneet heidän kovakätisiä hyökkääjiään kiinni.

Matka jatkui Azerbaidzhaniin jossa kelkkamme kääntyi. Voitto Azereista 3-1! Mahtavalla pelillä ja itseluottamuksella, vaikka olosuhteet Azereissa eivät olleetkaan priimaa ja alla jo kaksi tappiota. Lämpöä oli ulkona sekä hotellihuoneessa +30 astetta.  Juuri peliä edeltävä yönä ilmastointimme ei yhtäkkiä toiminutkaan. Silloin tällöin saimme suihkusta tulemaan kuitenkin lämmintä vettä.  Hikoilimme reitemme kiinni penkkiin kun valmistauduimme  katsomalla vastustajastamme videota. Välipalaakin oli yllättäen pelipäivänä hyvin niukasti. Oliko meillä siis täydellinen valmistautuminen peliin yölentojen kera? Ei ollut. Silti peli kulki ja joukkue uhkui itseluottamusta. Suomalaisten sisu tuli taas kerran esiin.

 

Tarinan opetus olikin:

Älä koskaan luovuta.

Huonot olosuhteet ovat tekosyy, ettetkö voisi silti onnistua.

Joukkuehenki vain tiivistyy kun vaikeuksien kautta päästään voittoon.

Vaikka valmistautuminen ei menisikään sataprosenttisesti nappiin tai rutiiniesi/suunnitelmiesi mukaan, saatat silti pelata parhaan pelisi ikinä!

 

– Katja Kylmäaho

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *