Horisonttiosaamista hakemassa

Osallistuimme Oamkin TKI-palveluista ranskalaisen LGI Consulting järjestämään kolmipäiväiseen työpajaan ”Masterclass on H2020” kesäkuun alussa Pariisissa, Ranskassa. Tämä koulutus sattuikin oivaan aikaan, sillä olemme suunnittelemassa talon omalle henkilöstölle Horisontti hankerahoituksen infotilaisuuksia tulevana syksynä.

LGI Consulting on hieman yli 30 hengen nuori konsulttiyritys, jonka pääpaikka on Ranskassa, mutta sillä on toimistot Pariisin lisäksi myös Marseillessä sekä Brysselissä (Belgia) ja Valenciassa (Espanja). Toimiston henkilökunta on erittäin kansainvälinen, käytössä on jopa 15 eri kieltä. Horisonttiosaamisen lisäksi yritys toimii asiantuntijana ympäristötaloudessa ja vähähiilisessä energiassa. Työpajan kouluttajina toimi henkilöitä, jotka ovat olleet mukana Horisonttihankkeissa sekä partnereina, hankkeiden arvioijana että toteuttajana ja heidän kokemus näkyi ja kuulsi tiiviiden kalvosarjojen läpi.

    

LGI työtiloja                              Pieni joukko mahtui hyvin istumaan yhden pitkän pöydän äärelle

Työpajat oli järjestetty niin, että siitä pystyi ottamaan 1,2 tai 3 päivän paketin. Me olimme ottaneet koko paketin, jolloin ohjelmaan kuului keskeisimmät Horisontti2020 sekä tulevasta EUROPE ohjelmasta, hakemuksen kirjoittamista, konsortioiden rakentamista ja budjetointista eli kaikki välttämättömät ja tärkeät osat hankevalmistelusta. Lisäksi käytiin läpi hankkeiden viestintä- ja markkinointiasioita sekä rahoituksen saamiseen liittyviä sopimusasioita. Saimme siis kattavan kuvauksen koko hankeprosessista rahoituksen hakemisesta aina hankkeen käynnistämiseen asti.

Työpajojen osallistujajoukko vaihtui, sillä mukaan tuli henkilöitä, jotka olivat ottaneet vain tietyn osion työpajoista. Mukana meidän kanssa oli osallistujia Ukrainasta, Espanjasta, Ranskasta sekä Belgiasta. Päivien sisältö oli käytännön harjoituksia ja tehtäviä. Käytännön vinkit ja esimerkit eri hakukuulutusten ymmärtämisestä ja hankkeiden arviointivaiheista olivat ensiarvoisen arvokkaita oppeja meille.

Työpajaan osallistuva ryhmä oli pieni, joten päivien aikana syntyi mielenkiintoista keskustelua ja kokemusten vaihtoa. Kouluttajat olivat yrittäneet laatia ohjelman varsin tiukaksi, mutta keskusteleva ryhmämme laittoi aikataulut uusiksi ja osa suunnitelluista harjoituksista jäi kotitehtäviksi. Käytetty materiaali esimerkkitehtävineen saatiin omaan käyttöön, tosin vain paperimuodossa. Työpajan sisältöjä ja käytettyjä harjoituksia tullaan hyödyntämään keväällä alkaneessa, EAKR rahoitteisessa ”EU-osaamisen nosto” hankkeessa.

               

Vaikka ohjelma oli tiivis, oli iltaisin aikaa käydä kävelemässä pitkin Seinen rantabulevardia. Huhtikuussa tulipalossa tuhoutuneen Vanhan Rouvan eli Notre Damen palaneet rauniot pysäyttivät kuvaamaan.

Anne Jurvakainen, hankeasiantuntija, TKI-palvelut
Terhi Nortunen, projektipäällikkö ”EU-osaamisen nosto”, TKI-palvelut

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *