Maalisuora 4 -verkkotapahtuma to 12.11.2020 klo 11–14

Oamkin informaatioteknologian yksikön, Business Oulun ja Oulun Insinöörien perinteinen ICT-alan Maalisuora-tapahtuma järjestetään torstaina 12.11. alkaen kello 11. Koronapandemian vuoksi tapahtuma järjestetään verkossa.

Tapahtuman tavoitteena on tuoda työelämää lähemmäksi opiskelijoita ja kertoa, millaista osaamista, tietoja ja taitoja alan yritykset tänä päivänä odottavat työntekijöiltään. Lisäksi on tarkoitus kasvattaa opiskelijoiden tietämystä siitä, millaisia ICT-alan yrityksiä Oulusta ja laajemmaltikin Suomesta löytyy.

Yrityksille Maalisuora on hyvä tilaisuus tutustua tulevaisuuden osaajiin ja työntekijöihin. Oamkin ICT-alan opiskelijat saavat kosketuksen alan yrityksiin jo opintojen alkuvaiheessa. Samalla firmat pääsevät esittelemään toimintaansa opiskelijoille ja luomaan kontakteja.

– Maalisuora-tapahtuman tavoitteena on tuoda myös piristystä opiskeluarkeen. Olemme saaneet opiskelijoilta ja yrityksiltä kiitosta aiempina vuosina sekä toiveen järjestää tapahtuma uudelleen tänäkin vuonna, kertovat tapahtumaa organisoivat koulutuspäällikkö Eero Nousiainen ja tutkintovastaava Susanna Kujanpää. – Halusimme järjestää tapahtuman, vaikka perinteisiä ständejä tiloissamme ei voida tällä kertaa toteuttaa aiempien vuosien tapaan. Nämä yritystapaamiset motivoivat opiskelijoitamme suorittamaan opintojaan kohti tutkintoa entistä innokkaammin.

Ohjelmassa teemapuheenvuorot ja yritysesittelyitä

Klo 11–12 avauspuheenvuoro ja teemapuheenvuorot

* Tapahtuman avaa informaatioteknologian yksikön johtaja Jari-Pekka Rontu, jonka jälkeen Oulun Insinöörit tuo tapahtumaan oman tervehdyksensä.
* Teemapuheenvuorojen pitäjät ovat Oamkin uusi rehtori Heidi Fagerholm, Business Oulun asiakkuuspäällikkö Janne Mustonen ja Startup advisor and investor Ari Takanen Kielo Groupilta.
* Puheenvuorot striimataan YouTube-kanavalle Linnanmaan Valkama-salista.

Klo 12–14 yritysten verkkoständit ovat auki

* Tapahtumassa ovat mukana seuraavat yritykset: Bittium, Boogie Software, Buutti, Devecto, Elektrobit, Grant4Com, Haltian, MediaTek, MeKiwi, Nokia, PiiMega, Pinja Group, Polar, Siili Solutions Oyj Oulu, Symbio, Uros, Vaimo, Verkotan ja Visidon.
* Yritysten lisäksi tapahtumassa on mukana Urasampo ja Oulun Insinöörit omilla verkkoständeillään.

Tapahtuman aikana verkkokahvila on auki klo 10–15 vapaalle keskustelulle ja palautteelle. Tapahtuman kielenä on osittain englanti.

Opiskelijaryhmät vierailevat verkkoständeillä porrastetusti

– Tänä vuonna opiskelijoillamme ja yrityksien edustajilla on täysin uusi tilanne tapahtuman toteuttamisessa. Tuemme ennakko-ohjeiden avulla opiskelijoitamme virtuaalisessa kohtaamisessa, jotta vuorovaikutusta saataisiin syntymään, kertoo Eero Nousiainen.

Yritysten toimittama esittelymateriaali on koottu tutustuttavaksi Moodle-työtilaan. Näin opiskelijat ehtivät miettiä kysymyksiä ja keskustelunaiheita etukäteen. Verkkoständeillä käytetään yritysten verkkotyökaluja, esimerkiksi Teams, Zoom, Google Meet ja WebEx. Linkit yritysten verkkoständeille löytyvät Moodle-sivuilta, ja opiskelijat siirtyvät ständiltä seuraavalle aikataulutetusti.

Yritykset kertovat päivän aikana opiskeluun ja työllistymiseen liittyvistä mahdollisuuksistaan ja toivovat vilkasta keskustelua opiskelijoiden kanssa. Opiskelijat taas voivat jättää yhteystietonsa yrityksille ja päästä mahdollisesti tulevaisuudessa yritykseen tekemään harjoittelua, yritysprojekteja tai opinnäytetyötä.

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *