Puhelintyötä, kuka täysjärkinen sitä nyt tekisi?

Trainers’ House ja Oamkin Liiketalouden yksikkö ovat tehneet yhteistyötä usean vuoden ajan. Trainers’ Housen valmentaja on muun muassa pitänyt ”luurikuurin” myyntiopintojakson opiskelijoille. Nyt yrityksen operatiivinen markkinointijohtaja Jyri Paavilainen kirjoittaa puhelintyön osaamisen merkityksestä markkinoijalle.

Nimeni on Jyri Paavilainen, ja toimin Trainers’ Housella operatiivisena markkinointijohtajana. Haluaisin kertoa sinulle opiskeluaikana tekemästäni virheestä – siinä toivossa, että sinä ehkä voisit välttää sen. Itselleni tämä moka tarkoitti sitä, että hukkasin omasta työurastani kolme tai neljä vuotta, ehkä jopa enemmän.

Vajaa vuosikymmen sitten olin sinun asemassasi – opiskelin ammattikorkeakoulussa mainontaa ja yritysviestintää, ja valmistuin lopulta 2013 joulukuussa tradenomiksi. Tällä hetkellä vastaan piskuisen pörssiyhtiömme markkinoinnin operatiivisesta tekemisestä. Ihan hyvin siis menee, mutta menköön. Ja olisi voinut mennä paremmin, nopeammin ja suoraviivaisemmin – ellen olisi ollut nuorempana niin puusilmä.

Päädyin Trainers’ Housen palkkalistoille viime vuodenvaihteessa, mutta olin toki tutustunut yritykseen jo aiemmin. Itse asiassa opiskeluaikana muutama koulukaverini teki töitä Trainers’ Housella markkinoijana. Itse vähän naureskelin heille – puhelintyötä, kuka täysjärkinen sitä nyt tekisi?

Vähänpä tiesin.

Kun myöhemmin urallani perehdyin tarkemmin Trainers’ Housen toimintaan, pistin merkille miten määrätietoisesti TH:lla nuoria (ja kokeneempiakin) työntekijöitä valmennetaan ja autetaan kulkemaan kohti tavoitteitaan.

Tässä tein virheen – en nähnyt muuta kuin työn pintapuolisen sisällön.

En nähnyt sitä, miten paljon ihmiset oppivat työn kautta ja ohessa. En nähnyt sitä, miten hyvää johtamista he saivat työtä tehdessään kokea. Enkä nähnyt edes sitä, mitä se puhelintyö tosiasiassa oli. Yrityspäättäjien kanssa keskustelemista. Eri toimialojen myyntirepliikkien opettelemista. Neuvottelemista ja sinnikkyyttä. Oman aseman säätelyn opettelemista (joka on muuten todella aliarvostettu taito). Liike-elämässä käytetyn kielen ja sanaston harjoittelemista.

Jo ennen kuin hyppäsin Trainers’ Housen palkkalistoille, olin vakaasti sitä mieltä, että kuka tahansa, joka haluaa tehdä uran liiketoiminnan parissa, hyötyisi valtavasti Trainers’ Housella työskentelemisestä. Riippumatta siitä, mille toimialalle lopulta päädyt, Trainers’ Housella opit työkaluja, joiden avulla pärjäät paremmin siinä työssä, jota lopulta teet. Täällä opit kokeneilta ihmisiltä – ja todellisesta työnteosta – jolloin pääset urallasi eteenpäin nopeammin kuin ne, jotka eivät samanlaiseen oppiin pääse.

Itse jätin tämän mahdollisuuden väliin, koska luulin olevani puhelintyötä parempi. No, minun kävi hyvin. Sitten lopulta.

En tietenkään tiedä, mitä sinä haluat tehdä elämälläsi. En tiedä, millaisia ura-ambitioita sinulla on. Tiedän vain, että ei kannata ohittaa niitä mahdollisuuksia, joita markkinoijan työ Trainers’ Housella tarjoaa pelkästään sen takia, että kyseessä on puhelintyö.

Riippumatta siitä, tapaammeko kanssasi Trainers’ Housella vai emme, toivon sinulle kaikkea hyvää.

Toivottavasti teet viisaampia valintoja kuin minä.

P.S. Jos haluat välttää minun virheeni, kurkkaa sivusto markkinoijaksi.fi – töitä voi tehdä joustavasti Oulussa, Turussa tai Helsingissä.

Jyri Paavilainen
Head of Marketing Operations
Trainers’ House Oyj

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *