Vastuullisia valintoja – kestävän kehityksen teemavuosi 2022 – 2023

Ensi lukuvuosi on meillä Oamkissa kestävän kehityksen teemavuosi. Nimiehdotuksia kysyimme henkilöstöltä ja opiskelijoilta. Esiin ehdotuksista nousi Vastuullisia valintoja. Nimi on tiivis, kattaa monet eri kestävyyden näkökulmat ja on kuvaava. Lisäksi sillä on yhteys meidän vastuullisuus-arvoomme.

Oamkissa on paljon osaamista, jota haluamme saada näkyviin. Keräämme kestävyyteen ja vastuullisuuteen liittyvät kokonaisuudet esille julkisille www-sivuille, järjestämme yhdessä tapahtumia ja nostamme näkyvyyttämme kestävän kehityksen korkeakouluna. Linkitämme eri näkökulmia myös osaksi valtakunnallisia teemoja ja ajankohtia. Näkökulmina voivat olla vaikkapa vastuullisuus ruoantuotannossa, kierrättäminen, ilmastokysymykset tai yhdenvertaisuus.

Tavoitteena on tuoda monipuolisesti esiin asioita sosiaalisesta ja kulttuurisesta, taloudellisesta sekä ympäristövastuullisuudesta.

Tässä vaiheessa haastamme kaikki oamkilaiset mukaan teemavuoteen. Tapahtumahaku siihen on auki henkilöstöintrassa. Oletko mukana hankkeessa, jossa kestävän kehityksen ja vastuullisuuden näkökulmat ovat tärkeitä? Onko sinulla idea, jota voisi tuoda esiin? Onko kestävän kehityksen osaamista tarpeen kehittää tai tiedät ehkä miten sitä voisi tuoda paremmin osaksi koulutusta? Tule mukaan.

Jos asia kiinnostaa sinua, niin tässä erilaisia päiviä tai tapahtumia, jotka saattavat auttaa ideoinnissa.

 • Hävikkiviikko 12. – 18.9.2022
 • Kestävän kehityksen päivä Oulun yliopiston kanssa (9 – 10/2022)
 • Maailman mielenterveyspäivä 10.10.2022
 • Kansainvälinen tyttöjen päivä 11.10.2022
 • Energiansäästöviikko 11. –  16.10.2022
 • Oamkin joululahjakeräys SPR:n vähävaraisten joulujuhlaan 11 – 12/2022
 • Kansainvälinen kierrätyspäivä 18.3.2023
 • Maailman metsäpäivä 21.3.2023
 • Maailman vesipäivä 22.3.2023
 • Earth Hour 25.3.2023
 • Rasismin vastainen viikko 3/2023
 • Kansainvälinen luonnon monimuotoisuuden päivä 22.5.2023
 • Maailman ympäristöpäivä 5.6.2023

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *