The Horus Heresy – The Flight of the Eisenstein

Warhammer 40,000 -universumin tuhoisimman ihmisten välisen sisällissodan tapahtumia kertaavan kirjasarjan neljäs osa, joka julkaistiin alunperin vuonna 2007.

Kuoleman Kaartin kapteeni Nathaniel Garro todistaa omin silminsä Sotamestari Horuksen petoksen ihmiskunnan Keisaria kohtaan raihnaisen sota-alus Eisensteinin komentokannelta. Isstvan III planeetan kiertoradalle lukittautunut petturilaivasto pommittaa planeetan ja sinne sotilastehtäviin lähetetyt Keisarille uskolliset Avaruusmerijalkaväkimiehet. Keisarille yhä uskollinen Garro lähtee miehistönsä kanssa uskaliaalle pakomatkalle päämääränään Maa – Keisarin on saatava tietää tästä kerettiläisyydestä!

Eisenstein onnistuu irtautumaan muusta laivastosta ja pakenee Vääristymään, mutta verhon tuolla puolen vaanii kapinallisiakin suurempia uhkia…

James Swallow:n kynäilemät keskustelut ja taistelut tuntuvat edellisosia kankeammilta, mutta suurempi ongelma on kolmannen kirjan tapahtumien kertominen toisesta perspektiivistä. Uusi päähenkilö on tarpeen esitellä lukijalle, mutta suoraan edellisestä osasta tähän hypänneenä oli tympeää palata ajassa kuukausia taaksepäin ja lopulta kerrata koko viruspommitus, joka menettää tehonsa toiston vuoksi.

Warhammer 40,000 on voimafantasiaa lapsellisimmillaan, mutta sitäkin voidaan kertoa hyvin. Tai ainakin paremmin.

 Aleksi E.

Termit on käännetty vapaamuotoisesti ja kieli poskessa englannista. Universumiin voi tutustua kattavassa wikissä osoitteessa http://wh40k.lexicanum.com/.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *