Man on the Run: Paul McCartney in the 1970s

The Beatlesista ja sen jäsenistä on kirjoitettu kirjoja lukemattomasti, mutta niissä on harvemmin käsitelty syvällisesti heidän musiikillista uraansa yhtyeen hajoamisen jälkeen. Tom Doylen uusi Paul McCartney -elämänkerta on kuitenkin tässä suhteessa positiivinen yllätys, sillä siinä käydään läpi McCartneyn Beatlesin jälkeinen ura aina hänen seuraavan yhtyeensä Wingsin hajoamiseen asti 1980-luvun alussa.

Kuten muidenkin Beatlesten jäsenten, McCartneyn sooloura oli etenkin 1970-luvulla epätasainen. Siihen mahtui niin onnistumisia (muun muassa vuoden 1973 kehuttu Band On The Run –albumi sekä menestyksekäs maailmankiertue vuosina 1975 – 1976) kuin epäonnistumisia. Myös yksityiselämässä McCartneylla oli ongelmia; hän kärsi masennuksesta Beatlesin hajoamisen jälkeen ja joutui monesti virkavallan kanssa ongelmiin kannabiksen käytön takia. Doyle käy läpi nämä ja monet muut McCartenyn elämäntapahtumat objektiivisesti ja antaa lukijalle mahdollisuuden itse tulkita, millainen henkilö McCartney todellisuudessa on. Mielenkiintoisimmat osat kirjaa ovat kuitenkin prologi ja epilogi, joissa Doyle kertoo tapaamisistaan McCartneyn kanssa 2000-luvulla.

Kokonaisuudessaan Man On The Run on erittäin suositeltava hankinta, etenkin Beatles -faneille, mutta myös muuten aiheesta kiinnostuneille. Se on aiheeseen nähden pituudeltaan sopiva (noin 300 sivua) ja saatavilla edullisesti esimerkiksi monista verkkokirjakaupoista. Itse ainakin toivon, että Doyle kirjoittaisi tulevaisuudessa myös McCartneyn myöhemmästä urasta.

-Lasse Teräs

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *