Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Lokakuun viimeinen tunti

Verkkokurssin viimeisen viikon tehtävät odottavat, että kävisin jo niiden kimppuun. Voi kun sitä opiskeltavaa riittää niin paljon kuin jaksaa ja haluaa perehtyä. Nyt pitäisi olla villien ja viljeltyjen marjojen perushommat sisäistetty. Kasvianatomia jaksaa ihmetyttää. Kuinka paljon kasvissa tapahtuukaan niin vaivattomasti. Kuinka paljon asioita pitää itsestään selvyytenä. Kuinka paljon marjakasvit käyvät kasvukauden aikana läpi eri vaiheita, ja mitkä kaikki pienet seikat se vaatii, että marjavaiheeseen loppujen lopuksi päädytään. Monimutkaista ja kaunista.

Hämmentävää, kun opettaja lisäili kurssimateriaaleihin muutamia suomenkielisiä lähteitä. Hyviä kuvamateriaaleja, no itse hyödyin teksteistäkin. Suomesta kyllä tulee paljon pohjoisessa viihtyvien marjojen asiantuntijoita. Ja onhan marjaherkut tärkeä osa suomalaista ruokakulttuuria. Niin kuin myös täällä Alaskassa. Rikkaus on villit marjat.

Yläkerrasta raikaa juhlijoiden huuto. Pihaa koristavat kurpitsalyhdyt. Itse vietän rauhallisen Halloweenin. Tuli juhlittua eilen aamuun asti ja päivä kului nukkuessa. Nyt tarvitsen hiljaisen illan. Tässä jos hoitaisi parit rästit alta pois. Tai ehkä valitsen elokuvan katselun.

Kohta starttaa marraskuu. Vajaat pari kuukautta lukukauden loppuun, mitäs sen jälkeen? Vaihtoehtoja on tullut pohdittua. Mihin suuntaan jouluksi? Antaapa elämän viedä, joka tapauksessa täysin uudenlainen joulukokemus tiedossa, oli se mitä tahansa. Mutta siihen on vielä aikaa! Nautitaanpa hetki ja päivä kerrallaan.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *