Annukka Salama: Harakanloukku

Annukka Salama: Harakanloukku

Faunoidit-trilogia on nuorille (myös nuorille aikuisille ja aikuisemmillekin aikuisille) suunnattua fantasiaa, joka sykähdyttää fantasiamaailmallaan. Siinä osalla ihmisistä on osittain jonkin eläimen (voimaeläimeksi nimitetty kirjoissa) kykyjä, he ovat faunoideja. Sarja kertoo joukosta nuoria, joilla kaikilla on omat voimaeläimensä. Heidän täytyy salata kykynsä, sillä voimaeläintensä vuoksi heitä jahtaavat kursailemattomat metsästäjät. Kirjasarjan aikaisemmat osat ovat Käärmeenlumooja sekä Piraijakuiskaaja.

Harakanloukku on Faunoidit-trilogian huikea päätösosa, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi! Kirjan päähenkilönä toimii tässä osassa faunoidijengin säihkyvin, meikatuin ja korein hahmo: harakkapoika Joone. Tarina alkaa kun jengin hevosvahvistus, jääräpäinen vitsiniekka Vikke, baari-illan jälkeen katoaa. Niin faunoidiryhmän vanha kokoonpano kursitaan kasaan särkyneistä sydämistä huolimatta, ja pelastusoperaatio saa alkunsa.

Näin alkaa retki metsästäjien salaperäiseen, synkkään ja väkivallantäytteiseen kaupunkiin, josta ei kukaan faunoidi ole ennen palannut takaisin. Matkan aikana taistellaan niin lumimyrskyjä, kylmyyttä sekä omia vaistoja ja tunteiden kuumuutta vastaan. Joone löytää vihdoin tunteiden paloa elämäänsä pelastajansa muodossa, mutta kuinka luottaa toiseen, kun toinen on saalistaja ja toinen saalis? Voiko kipinän tukahduttaa, ennen kuin se yltyy roihuksi?

Kirja on sarjalle ominaiseen tapaan täynnä intohimoa, jännitystä, yllätyksiä, jännitteitä sekä pakahduttavaa ensikosketuksen odotusta. Salaman teksti on huikeaa, nopeatempoista sekä soljuvaa kerrontaa, joka saa tunteet nousemaan pintaan useampaankin otteeseen!

Suosittelen Harakanloukkua (ja koko trilogiaa) ehdottomasti kaikille fantasian, romantiikan ja vauhdin ystäville, mutta myös niille ketkä eivät normaalisti fantasiaa lue. Sillä tarina on koskettava, aistillinen ja täynnä menoa sekä meininkiä. Tarina vie mennessään ja henkilöhahmot ovat monipuolisia sekä mielenkiintoisia. Lämmöllä siis voin suosittella lukemaan koko kirjasarjan!

Heidi, KIR14SN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *