Savonmaalla tutustumassa kirjastoihin

Savonmaalla tutustumassa kirjastoihin

Bussilastillinen kirjastoalan opiskelijoita lähti maanantaina Kuopioon. Tunnelma oli leppoisa ja odottavainen.

Kuopiossa ensimmäinen tutustumiskohde oli Savonia-ammattikorkeakoulun kirjasto. Kirjaston tilat eivät olleet suuren suuret, mutta monipuoliset ja viihtyisät. Tekniikkaa oli hyödynnetty mm. uudella kirjojen palautusautomaatilla. Vierailun päätteeksi lounastimme, ja oululainen Antell oli ravintolan pitäjä.

Seuraavaksi suuntasimme Varastokirjastoon. Vierailua odotettiin innolla, sillä yksittäiset henkilöt eivät pääse Varastokirjastoon vierailemaan. Kirjasto oli suuressa hallissa ja vanhojen kirjojen tuoksu piirtyi lähtemättömästi mieleen. Meille näytettiin käytännössä, kuinka kirjat kulkevat lainaksi muihin kirjastoihin. Aineistoa karttuu 4,5 hyllykilometriä vuodessa. Uusi varasto olikin kaksikerroksinen.

Päivän päätteeksi vierailimme Kuopion kaupunginkirjastossa, Savon maakuntakirjastossa. Sielläkin oli lämmin vastaanotto. Saimme yleiskuvan toiminnasta ja Kuopion kaupungista. Lopuksi tehtiin tutustumiskierros, jolla työntekijät esittelivät työtehtäviään.

Matka oli antoisa ja virkistävä. Opintomatkalta saatiin sisältöä vierailupäiväkirjoihin. Erityisen hyvä mieli jäi savolaisten vieraanvaraisuudesta!

Terhi Mustakangas, opettaja

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *