Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Innovointia ja ideoita yhteistyössä – kansainvälistä meininkiä InnoStartissa

Teuvo Pakkalan kadun kampuksella järjestettiin 28.11.2018 vuotuinen innovointitapahtuma InnoStartti. Se on liiketalouden ensimmäisen vuoden opiskelijoiden yhteinen innovointipäivä, jossa yrityksille ideoidaan uutta. Päivä on erinomainen esimerkki hyvistä käytänteistä, sillä sen aikana sekä opiskelijat, henkilöstö että yritykset tekevät yhteistyötä. Lisäksi opiskelijayrityksellä on tärkeä merkitys.

Tänä vuonna erityisenä plussana toimivat vielä kansainväliset yhteisöviestinnän opiskelijat, jotka muun muassa somettivat, videoivat  ja bloggasivat tapahtumasta. Mukavan lisän toi myös se, että osa toimeksiannoista työstettiin englanninkielisenä.

Päivän aikana ensimmäisen vuoden opiskelijat ideoivat yrityksille tuotteita ja palveluita sekä niiden kehittämistä.

Päivään osallistui noin 250 suomalaista ja kansainvälistä liiketalouden opiskelijaa. Tapahtuma käynnistyi aamulla yritysten toimeksiannoilla. Tänä vuonna mukana olivat Oulun kaupunki, Oulun OP, Classic Gym sekä Pohjois-Suomen messut. Opiskelijat jakautuivat aamulla eri tiloihin. Ohjaajina toimivat opettajat ja opiskelijayritys Trapestin opiskelijat.

Aamupäivän aikana opiskelijat ideoivat ryhmissä toimeksi annettuja tehtäviä. Toimeksiannoissa oli muun muassa nuorille suunnattujen pankkipalvelujen kehittämistä, kiertotalousalueen suunnittelua sekä kuntosalin yrityspakettien kehittämistä. Iltapäivällä olivat vuorossa ensin semifinaalit, joissa valittiin neljä parasta ideaa kustakin toimeksiannosta. Opiskelijat äänestivät parhaat ideat jokaisen esittelyn jälkeen. Kullakin tiimillä oli viisi minuuttia aikaa oman ideansa esittelyyn.

Iltapäivällä jatkoon päässeet tiimit jatkoivat ideoiden kehittelyä, jonka jälkeen päästiin varsinaiseen finaaliin. Kaikki ideat olivat tasokkaita, ja tuomaristolla olikin vaativa tehtävä valita paras kustakin finaalista. Jokaisesta toimeksiannosta paras tiimi palkittiin.

Tuloksina päivän aikana tuotettiin muun muassa uusia messuideoita, uusia palveluideoita nuorille asiakkaille, nuoria houkuttelevien asiakkuusetujen keksimistä, nimi ja logo kiertotalousalueelle sekä uusia kuntosalikonsepteja.

InnoStartissa oli innostunut tunnelma. Opiskelijat toimivat hyvin tiimeissä eri koulutusohjelmista tulevien opiskelijoiden kanssa. Järjestelyt oli tehty huolella ennakkoon eikä suuria yllätyksiä sattunut. Ensi vuonna tapahtumaa taas kehitetään saatujen palautteiden pohjalta.

Itselle jäi päivästä todella mukava tunnelma. Tapahtuma koettiin antoisaksi ja onnistuneeksi. Opiskelijoiden palautteesta näkyi, että tapahtuma oli mukavaa vaihtelua, päästiin kehittämään ideoita aitoihin tarpeisiin sekä tutustumaan uusiin ihmisiin. Yritykset taas kiittelivät monipuolisia ideoita, opiskelijoiden innostusta sekä päivän mukavaa tunnelmaa. Yhteistyö tulee jatkumaan tämän päivän lisäksi muissa yritysten tarpeissa.

Terhi Mustakangas, InnoStartin vastuuopettaja, liiketalous

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *