Leikkaussaleja ja reppureissuja Kanariansaarilla

Hei! Olen Mira, 4. vuoden sairaanhoitajaopiskelija ja tällä hetkellä opiskelijavaihdossa Kanariansaarilla, tarkemmin Las Palmasissa. Tässä blogisarjassa on tarkoitus esitellä omaa matkaani harjoitteluvaihdossa.

Harjoitteluni toisen puolikkaan pääsin suorittamaan yliopistollisen sairaalan leikkausosastolla. Olinkin onnekas ja pääsin kiertämään eri leikkaussaleja ja näkemään monia erilaisia toimenpiteitä silmäleikkauksista sydämen tekoläppäleikkauksiin sekä tekonivelleikkauksiin. Pistäydyin myös gastrokirurgian ja neurokirurgian saleissa.

Espanjassa leikkaussaleissa työskentelevät sairaanhoitajat ovat perehtyneet kaikkiin sairaanhoitajan tehtäviin, joita leikkaussaleissa on, ja vaihtavat roolejaan leikkaus tai päivä kerrallaan.

Espanjalaisen yliopistosairaalan leikkaussaleissa jatkui suomalaisen sairaanhoitajaopiskelijan hämmennys siitä, että hoitajapulaa ei ole tai se ei ainakaan näy lainkaan tämän sairaalan työssä tai sairaanhoitajien suhtautumisessa työhön. Muutamien espanjalaisten sairaanhoitajaopiskelijoiden kanssa juteltuani sain käsityksen, että täällä vastavalmistuneella sairaanhoitajalla työmahdollisuuksia on lähinnä vain yksityisissä pienissä sairaaloissa tai vastaanotoilla. Vasta muutaman vuoden työkokemuksella on todennäköisempää saada töitä julkisen puolen terveyskeskuksista, saati yliopistosairaasta. Miltä kuulostaa Suomesta päin luettuna?

Sairaanhoitaja leikkaussalissa

Leikkaussaliharjoittelussa Las Palmasissa

Reppu selkään ja menoksi!

Harjoitteluviikot sisälsivät keskimäärin kolme 8- tai 12-tuntista työpäivää hieman viikosta ja osastosta riippuen. Tämä sopi minulle oikein hyvin, koska harjoittelun jälkeen aikaa jäi reissuihin Kanarian saarilla. Pääsin kahdessa kuukaudessa näkemään Gran Canarian kaikki puolet vuoristoisesta saaren keskiöstä kuvankauniisiin satamakaupunkeihin sekä Gran Canarian yleisimpiin turistikohteisiin. Bussimatkailun lisäksi pääsin suunnittelemaan reissuja myös lähisaariin.

Maisemia Kanariansaarilla

Luonnosta ja rauhallisemmista matkakohteista pitävänä matkasin vaihtoni alkuvaiheessa La Gomeran saarelle ja noin harjoittelun puolivälissä pakkasin reppuni roadtripille La Palmaan. La Palmaa nimitetään yleisesti vihreimmäksi Kanariansaareksi. Puolestaan La Gomera oli ikimuistoinen kokemus serpentiiniteineen ja postikorttimaisin maisemineen.

Harjoittelun päätyttyä järjestin itselleni vielä rantaloman Fuerteventuraan! Joten todella, mahdollisuuksia matkailuun vaihto-opiskelu kyllä tarjoaa, mikäli on mahdollista suunnitella kohtuullisen kevyt lukujärjestys itselleen.

Maisemia Kanariansaarilta

Minun vaihtoharjoittelumatkani on jo vahvasti loppusuoralla ja rehellisesti sanottuna ajatuksetkin suuntaavat herkästi räntäsateiseen Suomeen. Keskityn vielä nauttimaan muutamista viimeisistä lomapäivistäni ennen kuin on aika pakata matkalaukku ja palata takaisin koti-Suomeen.

Reissuterveisin, Mira

Lue sarjan muut blogitekstit:

Yhdeksän vinkkiä opiskelijavaihtoa harkitseville

Sairaanhoitajan tavallinen työpäivä Kanariansaarilla


Tämä kirjoitus kuuluu juttusarjaan, jota sairaanhoitajaopiskelija Mira Öfverberg kirjoittaa harjoitteluvaihdostaan Las Palmasista.

Mikäli sinulla herää lisäkysymyksiä tai pienikin uteliaisuus vaihtoon lähtemistä kohtaan, ota yhteyttä outgoing.students@oamk.fi.

Jos sinulla on kysymyksiä Miralle, lähetä postia osoitteeseen h9ofmi00@students.oamk.fi. Mira vastaa kaikkiin kysymyksiin mielellään.

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *