Kaarniranta, Sari: Kadonnu vierelläni (Myllylahti 2011)

Kaarniranta, Sari : Kadonnut vierelläni (Myllylahti 2011)

Miten joku voi olla niin täydellinen? Tai siis kaikki naapurissa asuvat ihmiset. Kaunis, tehokas äidinkielen opettaja Kati. Jolla kaiken lisäksi on uusi ihana mies, nuori jääkiekkoilija Antti. Toinen naapuri yksinhuoltajaisä, pappi Tero. Aina niin herttainen ja avulias. Hetan elämä on täynnä lasten allergioita,  itkua, ruuanlaittoa ja kaupassa käyntiä. Miehen kanssakin on ongelmia, jotka johtavat terapeutilla käynteihin. Joidenkin mielestä Heta valittaa tyhjästä, Jukkahan on todellinen mieslöytö, oikea aarre. Heta on vain niin väsynyt.
Yhtenä toukokuisena aamuna kaikki muuttuu. Kati katoaa jälkiä jättämättä.  Kati ei ole hakenut lapsiaan kerhosta, ei ole mennyt töihin eikä palannut kotiin. Heta ei voi käsittää, mitä on tapahtunut. Aina niin täsmällinen ja huolellinen Kati on tehnyt jotain tällaista. Pikkuhiljaa etsiessään ja odotellessaan Katia kotiin palaavaksi, naapurien hienot korttitalot  alkavat sortua. Kaikki on ollut liian hyvää ollakseen totta. Järkytys on suuri, kun hän löytää Jukasta ja Katista Unkarin reissulla otettuja kuvia.
Löytyykö Kati ja millaista heidän ihanien naapureiden elämä oikeasti oli, selviää kun luet tämän kirjan vai selviääkö…

Yllättävän tuore ja pirteä suomalaisen esikoiskirjailija Sari Kaarnirannan kirjoittama jännityskirja. Luen yleensä ruotsalaisten naiskirjailijoiden kirjoittamia dekkareita. Jotkut eivät ehkä pidä tätä dekkarina, mutta mielestäni tämä toimi hyvin psykologisena jännityskirjana. Pidän yleensä hyvän kirjan kriteerinä sitä, että kirja ei saa viikkoa kauempaa lojua yöpöydällä. Tämä kirja oli pakko lukea kolmantena iltana loppuun. Innolla jään odottamaan kirjailijan uusia teoksia 🙂

Marja Alatalo KIR4KA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *