Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Monthly Archive: huhtikuu 2014

Harjoittelureissulla personal farmerilla ja wwooffausta Itä-Suomessa

Näin vapun lähestyessä onkin ajankohtaista jakaa hieman harjoittelukokemuksia viime kesältä. Viime keväänä ei mennyt harjoittelupaikan haut nappiin. Kovasti yritin päästä agrologi-harjoitteluun Ouluun, muttei paikkaa auennut. Viime tingassa sitten löytyikin jotain, nimittäin assistentin pesti Luovan muuttotöiden parissa.  Eihän ne hommat maatalouteen mitenkään liittyneet, mutta töiden osa-aikaisuusuuden mukana tulleet vapaat viikot antoi mahdollisuuden lähteä tekemään ilmaista harjoittelua kuukauden ajaksi mielenkiintoisten maatalousyritysten pariin. Päädyinkin viettämään kaksi viikkoa  sekä harjoittelijana Herttoniemen ruokaosuuskunnassa että wwoofferina Vaivion Pikkunupussa.

Herttoniemen ruokaosuuskunta  on ensimmäinen osuuskuntavetoinen kumppanuusmaatalous-malli, jonka perusideana on, että kaupunkilaisten muodostama osuuskunta kerää rahoituksen, jolla vuokrataan peltopätkä, palkataan puutarhuri eli personal farmeri  ja katetaan viljelykustannukset sekä hankinnat. Osuuskuntalaiset saavat vastineeksi investoimalleen rahalle laadukkaita maataloustuotteita ns. omalta pelloltaan, jonka töihin heillä on myös mahdollisuus osallistua.  Herttoniemen ruokaosuuskuntaan kuuluu noin 160 taloutta, joille kaksi ”personal farmeria” viljelee biodynaamisesti vihanneksia, marjoja ja yrttejä parin hehtaarin viljelmillä Vantaan Korsossa.

Saapuessani juhannuksen jälkeen Korsoon  huomasin tulleeni keskelle melkoista työhuippua. Hieman uupuneen oloiset viljelijät kertoivat painaneensa pari viimeisintä viikkoa yli 50-tuntisena viimeisten kylvöjen ja istutusten parissa. Seuraavaksi olikin vuorossa kasvuston hoito, jonka kanssa oltiin pahasti myöhässä  erityisen lämpimän alkukesän vuoksi. Porkkana-, palsternakka- ja punajuurikasvustot olivat harsojen alla päässet peittymään polven korkuiseen jauhosavikkakasvustoon. Muu oli jo myöhäistä, oli pakko kitkeä. Neljään pekkaan ei olisi mahdollista tuosta urakasta selvitä, mutta onneksemme seuraavalla viikolla alkoi ruokaosuuskunnan järjestämä kaksiviikkoinen kvt eli kansainvälinen vapaaehtoistyöleiri. Reilut kymmen auttavaa käsiparia sai ihmeitä aikaan.

Vaikka hoitotyöt olivatkin töissä päälimmäisenä, ei kaikki aikani kulunut kitkemisen parissa. Sain viljelijöiltä aika vapaat kädet hyödyntää omaa ammattitaitoani. Traktorin rattiin ei minua päästetty, mutta kaikkea muuta tein, kuten otin hoidettavakseni Rikkamestarilla tehtävät haraukset.  Paljon työtä oli myös ensimmäisissä sadonkorjuissa. Osuuskuntalaisille nostettiin perunaa, retiisiä, nippusipulia ja salaattia. Myös tuholaiset tulivat tutuksi, kun kaalikoit hyökkäsivät kaalimaalle. Niitä vastaan on onneksi luomussakin torjunta-aine, jota pääsinkin sitten reppuruiskuttelemaan. Myös osuuskuntalaiset tulivat tutuksi iltatalkoiden ja sadonjakojen yhteydessä. Korsossa töitä riitti enemmän kuin kerkesi tehdä ja huvittavaa kontrastia toi Sörnäisissä majoittuminen sekä peltopäivien jälkeiset huurteiset Kallion kuppioloissa.

Loppukesästä lähdin sitten Pohjois-Karjalaan wwooffaamaan Pikkunupun tilalle Vaivioon. Wwooffaushan tarkoittaa kansainvälistä vapaaehtoistyötä luomutiloilla ruoka- ja majoituspalkalla. Työporukkaani kuuluikin neljä muuta wwoofferia, jotka olivat tulleet Suomeen Ranskasta ja Espanjasta.  Pikkunuppu on mainetta niittänyt luomuvihannestila, jolla on viljelty perinteisiä vihanneksia parin hehtaarin alalla jo reilut 25 vuotta ja tuotteet myydään torilla ja ruokapiireihin.  Jos jotkin työt ovat antoisia vihannesviljelyssä, niin sadonkorjuutyöt. Päivät kuluivat mukavasti sadonkorjuu- ja kauppakunnostustöissä, nautiskellen tunnin siestoista elokuun auringossa riippumatossa loikoillen. Myös viikonloppujen torimyyntipäivät olivat yllättävän mukavia, kun vakioasiakaskunta oikein himoitsi tuotteita. Pikkunupussa vuosien uurastuksen saavutukset näkyvät kaikessa. Tuotteiden laatu on todella korkea, esim. porkkanoita ei ole enää ollut tapana harventaa, koska muuten ne kasvavat aivan liian suuriksi ja rikkojenkin osalta pellon tila on hämmästyttävän hyvä. Tietysti jokavuotisia haasteita Pikkunupullakin on, kuten viime kesän suuret kaalikoituhot. Wwooffaus-reissuni idyllisyyttä lisäsi myös joka toinen ilta lämmennyt sodan jälkeen valmistunut puusauna ja 165 ”massikka” -pientraktori, jolla konehommat hoidettiin.

No mitä näistä kahdesta reissusta jäi sitten käteen matkakustannusten lisäksi?  Kokemukset luomuvihannespellon alkuvuosien työtaakasta ja haasteista verrattuna rautaisen vihannesviljelyn ammattilaisen elämäntapaan ja saavutuksiin viljelmillään antavat perspektiiviä omiin tulevaisuuden suunnitelmiin. Tuon kesän jälkeen haaveet luomuvihannestilasta ovat muuttuneet realistisemmiksi tulevaisuuden tavoitteiksi. Olkeehan kanssaopiskelijat rohkeita lähtemään haluamienne hommien perään, vaikka oiskin vähän kauempana kotoa.

Kirjoittaja on agrologiopiskelija Ari-Matti Seppänen

 

Vappu, vappu, vappu!

Nyt se on täällä, kuuma ja kostea vappu! Kuten perinteistä, haalari-ihmiset villiintyvät auringonpaisteesta ja luvasta käyttäytyä pöljästi. Eilen rykäistiin tämänvuotinen vappu käyntiin Tynskän työnnöllä (eli tynnyrisauna työnnettiin kaupungin halki Otokylään), tänään vuorossa olisi Otovappu ja Kärppien kultajuhlat, ja...

Laatukoulutuksessa pohdittiin kansainvälisyyden ja oppimisen laadun yhteyttä

Vuoden ensimmäinen laatukoulutus pidettiin torstaina Sosiaali- ja terveysalan yksikössä. Tällä kertaa teemaksi oli valittu ”kansainvälisyydellä laatua oppimiseen”. Kiinnostavien alustusten jälkeen tilaisuudessa jaettiin kansainvälisistä yhteyksistä mukaan tarttuneita hyviä käytänteitä.

Kansainvälisten asioiden johtaja Sir Allan Perttunen muistutti avauspuheenvuorossaan, että kansainvälisyys ei tarkoita korulauseita strategiassa. Se ei myöskään tarkoita pelkästään opiskelija- ja opettajavaihtoja, vaan opetussuunnitelmien kansainvälisyyden täytyy olla yksi laadun mittari.

Sir Allan rohkaisi osallistujia kansainväliseen aktiivisuuteen ja kehotti myös kannustamaan kollegoitaan samaan. Samaan hengenvetoon hän vaati vaihtoihin ja tutustumiskäynteihin tiukempia ja vaativampia ohjelmia (herätys kaikki esimiehet!), jotta vaihdoista saisi riittävästi eväitä sekä omaan ammatilliseen kasvuun että hyötyä omalle osastolle. ”Ei saa tyytyä ihastelemaan muiden käytänteitä, vaan pyrkiä soveltamaan niitä!”, hän ohjeisti.

Kansainvälisten asioiden suunnittelija Dame Marjo Pääskylä kertoi kaksois- ja yhteistutkinnoista ja esitteli Opetus- ja kulttuuriministeriön laatimat suositukset yhteistutkintojen kehittämistä varten. Oamkissa opiskelijat valitaan siirto-opiskelijavalintana, eli heidän ei tarvitse osallistua yhteisvalintaan. (Opiskelijoiden on saatava tutkinto-opiskelijan status, jotta heille voidaan myöntää kaksoistutkinto.) Lopuksi keskusteluun nostettiin yhteistutkintojen laajuudet ja opiskelijamäärät, opetussuunnitelmien osaamisperustaisuus, harjoittelun ja opinnäytetyön järjestäminen sekä kielitaitovaatimukset.

Koulutusohjelmavastaava, lehtori Sir Jyrki Holappa kertoi käytännön kokemuksista kaksoistutkinnon rakentamisessa. Yhteinen tahtotila on aina se, josta lähdetään liikkeelle. Hyvä partnerisuhde pohjustaa laadukkaan yhteisen tutkinnon rakentamista. Tutkinnon sisältö ja rakenne ovat yleensä sovittavissa, mutta joskus haasteita aiheuttavat tutkintojen erilaiset laajuudet, kansalliset lainsäädännöt ja korkeakoulukohtaiset käytänteet. Sir Jyrki muistutti, että neuvotteluissa on oltava mukana joustavalla asenteella ja ”pilke silmäkulmassa”. Partnereilta voi aina oppia uutta, mutta omista opetussuunnitelmista on osattava myös olla ylpeä.

Liiketalouden yksikössä on parhaillaan kolme opiskelijaa Neu-Ulmista. Opiskelijat Dame Katharina Ortner, Dame Julia Wachsmann ja Sir Philipp Rehm kertoivat omasta opiskelustaan kaksoistutkinnossa. He olivat pääsääntöisesti tyytyväisiä opintoihinsa Oamkissa ja kokivat, että saavat tutkintotodistuksellaan merkittävää etua työmarkkinoilla. He olivat sitä mieltä, että kaksoistutkinto-opiskelijana Suomeen pääsee tutustumaan paljon paremmin kuin pelkästään vaihto-opiskelijana. Heidän mielestään Oamkin opetus on ollut yllättävän käytännönläheistä ja projektiorientoitunutta. Ryhmät ovat pienempiä kuin Neu-Ulmissa ja opetus on henkilökohtaisempaa. Haasteellisena he kokivat opintojaksojen suorittamisen usean ryhmän kanssa yhdessä sekä suuren ryhmätöiden määrän.

Hyvien käytäntöjen osuudessa tuntiopettaja Dame Eija Svanberg ja opiskelija Dame Hanna Lahtinen Liiketalouden yksiköstä esittelivät Fontys Hogescholenin yrittäjyysopintoja. Toisena opiskeluvuonna liiketalouden alan opiskelijoista kootaan 10-15 henkilön ryhmiä, jotka perustavat oman yrityksen ja pyörittävät sitä yhden lukuvuoden ajan. Kehutussa mallissa lukuvuoden muut opinnot nivotaan yrityksen toimintaan.

Laatukoordinaattori Sir Matti Alila Tekniikan yksiköstä esitteli vaikutelmia Korkeakoulujen arviointineuvoston tutustumismatkalta Sveitsiin ja Saksaan. Keski-Euroopassa laatukulttuuriin panostetaan niin rahallisesti kuin toiminnallisesti. Koulutusohjelmakohtaisten akkreditointien lisäksi maissa tehdään nykyisin myös Suomen mallin mukaisia korkeakoulukohtaisia auditointeja.

Yksikönjohtaja Sir Tuomo Pesola Luonnonvara-alan yksiköstä kertoi perusteilla olevasta uudenlaisesta opetus- ja oppimisympäristöstä: Energia, ympäristö ja luonnonvarat -palvelukeskuksesta (EYL-keskuksesta). Living Lab -toiminnan kautta pystytään benchmarkkaamaan muita ja kytkemään projektit kiinteästi opetussuunnitelmiin.

Marianne Isola
Laatukoordinaattori

Jaksaa jaksaa!

Eräs kolleegani on kertonut olleensa kerran jumpassa, jossa oli ollut sellainen tyypillinen (teko)pirteä jumppaohjaaja, joka kannusti jumppaajia huutamalla ”JAKSAA JAKSAA!”.  Yksi jumppaajista, keski-ikäinen naisihminen, oli yhtäkkiä seisahtunut niille sijoilleen ja tiuskaissut ”Eikä jaksa!”  – ja kävellyt ulos salista. 

Tuo tarina huvittaa minua jostain syystä suunnattomasti joka kerta, kun se muistuu mieleeni. Ja se muistui mieleeni, kun aloin miettiä aihetta tämän kevään viimeiselle bloginkirjoituselleni. Tässä vaiheessa lukuvuotta näet tuntuu, että pää lyö tyhjää. Luovuus on totisesti hakusessa. On melkoinen paradoksi, että kun kevät alkaa puhjeta kukkaan, niin ainakin tämä opettajaparka senkun lakastuu.  Jos joskus olen miettinyt alan vaihtoa, niin se on tapahtunut juuri kevään korvalla, kun talven rasitukset painavat jäsenissä.

Vielä ei kuitenkaan auta herpaantua. Luennot jatkuvat vielä kolmisen viikkoa  ja senkin jälkeen on vielä kuukausi töitä ennen loman alkamista. Tuon kuukauden aikana pitää olla hanakkana arvioimassa tenttejä, ohjaamassa opinnäytteitä ja valvomassa pääsykokeita. Eikä olisi pahitteeksi alkaa vähitellen suunnitella syksyn töitä. Nyt olisi juuri oikea aika päivittää ja parannella opetusmateriaaleja, kun asiat ovat tuoreessa muistissa. Valitettavasti vain kaikki tuntuu tapahtuvan kuin hidastetussa filmissä, joten  jos vanhat merkit paikkansa pitävät, moni aiottu asia  jää syksyyn.

Lukuvuoden rasitukset alkavat näkyä myös opiskelijoissa. Syksyllä käytävät pursusivat porukkaa ja sitä riitti luennoille ihan tukoksi asti. Nyt on ihmeen hiljaista sekä käytävillä että luokissa.  Harvalukuiset opiskelijat ovat myös jotenkin nuutuneen oloisia. Mutta kenties syy opiskelijoiden vaisuuteen onkin apaattisessa opettajassa?  Pitäisiköhän ottaa mallia jumppaohjaajista  ja huudahtaa seuraavalla kerralla kesken tilinpäätöstaulukon läpikäynnin: ”JAKSAA JAKSAA!!”

Ulla Reinikainen, taloushallinnon lehtori

Erasmus-viikko Cardiffissa

Erasmus-viikko Cardiffissa
Erasmus-viikko Cardiffissa
Erasmus-viikko Cardiffissa

Meillä on tiukempi linja juomien mukanaoloon kirjastossa.
Erasmus-viikko Cardiffissa

Walesin pääkaupungissa julkisten tilojen opasteet ovat sekä englanniksi että kymriksi.
Erasmus-viikko Cardiffissa
Erasmus-viikko Cardiffissa
Erasmus-viikko Cardiffissa

Cardiffin kaupungin pääkirjastossa Cardiff Central Libraryssa on matalat hyllyt, joihin yltää pyörätuolistakin.
Erasmus-viikko Cardiffissa
Erasmus-viikko Cardiffissa
Erasmus-viikko Cardiffissa

Walesilaisyhtye Manic Street Preachers avasi Cardiff Central Libraryn virallisesti. A design for life-kappaleen alkusanoin: “Libraries gave us power”.

Osallistuin Cardiffin yliopiston kirjaston järjestämään Erasmus Staff Development Programmeen 31.3.- 4.4. 2014. Koulutusviikkoon osallistui 24 korkeakoulukirjastossa työskentelevää kollegaa yhdeksästä eri  Euroopan maasta ja mukana oli sekä yliopistojen että ammattikorkeakoulujen kirjastojen henkilökuntaa.  Suomesta oli edustus minun lisäkseni lisäksi Lappeenrannan tiedekirjastosta sekä Haaga-Helian kirjastosta.

Viikon aikana kukin osallistuja esitteli vuorollaan oman maansa kirjastojärjestelmää ja omaa kirjastoaan.

Cardiff University kuuluu Britannian parhaimpiin ja on Russell Groupin jäsen. Cardiff University Library on yksi Britannian suurimmista kirjastoista sekä kävijämäärillä että lainausluvuilla mitattuna. Kirjasto on tunnettu erityisesti Information Literacy  ja Systematic reviewing opetuksestaan.

Health Library sijaitsee kauempana kaupungin keskustasta yliopistollisen sairaalan läheisyydessä Cochrane Buildingissa. Rakennus on nimetty lääketieteen tutkija Archie Cochranen mukaan. Cochrane-tietokanta on Terveysportissa, joka löytyy Oamkin kirjaston e-aineistoista.  Systemaattisen kirjallisuuskatsausten tekeminen on tutkimusmenetelmä, jota sovelletaan erityisesti lääke- ja hoitotieteessä.  Support Unit for Research Evidence (SURE) on ryhmä, joka opastaa ja auttaa systemaattisten kirjallisuuskatsausten tekemisessä.

Health Libraryn lisäksi vierailimme muutamassa muussakin yliopiston kirjaston lukuisista toimipisteistä  sekä National Museum of Wales Libraryssa ja Cardiff Central Libraryssa.

Suvi Autio
Informaatikko
Oulun ammattikorkeakoulu, Sosiaali- ja terveysalan kirjasto

 

 

 

 

Koko kirjoitus »

Laadukasta työaikaa!

Aloitimme tammikuun alusta Kulttuurialan yksikössä koko henkilökunnan osalta kuukausittaisen työajan raportoinnin työhyvinvoinnin ja työn kehittämisen näkökulmasta. Aiemmin virallista raportointia Repotronicin kautta olivat tehneet lähinnä hanketoimijat. Tammi-helmikuun ajan käytimme työajan raportoinnissa Excel-taulukkoa, jossa työaika jaettiin työaikasuunnitelman mukaisiin osioihin. Esimerkiksi opetustyö koostuu varsinaisesta opetuksesta, opetuksen suunnittelusta ja arvioinnista muusta opetukseen liittyvästä työstä sekä opetuksen kehittämisestä. Toinen suurempi kokonaisuus on TK-työ, joka koostuu hanke-/projektityöstä, omasta taiteellisesta tai tutkimustyöstä, hankevalmistelusta ja muusta tk-työstä. Yksikön hallinnointi -osio sisältää omalta osaltani laatukoordinaattorin tehtävät sekä koko yksikön Optima-yhteyshenkilön tehtävät sekä mahdolliset työryhmien kokoukset. Muihin työnantajan määräämiin tehtäviin lukeutuvat työelämäyhteydet, seminaarit, sidosryhmätapaamiset, kv-toiminta, koulutukset, ammattitaidon ylläpito ja kehittäminen sekä erilaiset kokoukset ja työajanseuranta.

Maaliskuun alusta siirryimme käyttämään Repotronicia, joka räätälöitiin vastaamaan edellä mainittuja osioita. Katsottiin, että ei ollut järkevää käyttää päällekkäisiä välineitä työajanseurantaan kun osa joka tapauksessa raportoi työaikansa Repoon. Saimme pikaperehdytyksen Repotronic-järjestelmän käyttöön helmikuun työpaikkakokouksen yhteydessä. Mietittiinhän me sitäkin, että Outlook-kalenterikin voisi toimia työajanseurannan välineenä.

Omalta osaltani olen tehnyt työajanseurantaa Excel-taulukkoon vuoden 2009 alusta lähtien kun otin laatukoordinaattorin pestin vastaan. Taulukkoon keräämääni tietoa olen voinut hyödyntää työaikasuunnittelun tukena. Olen voinut perustella esimerkiksi laatutyöhön resurssoitavia tunteja sekä ylipäätään saanut tietoa siitä miten paljon työajasta menee mihinkin työtehtävään. Excel-taulukon sisältämästä datasta on ollut helppo tehdä graafisia kuvaajia, joista pari esimerkkiä tämänkin artikkelin yhteydessä.

Kuva 1. Kevään 2014 760 työtunnin jakautuminen eri osioihin.

Esimerkkinä työajan jakautumisesta laitan tähän Excel-kaavion tiistain työpäivän osalta. Opetus -osioon  sisältyi kontaktiopetuksen lisäksi viikottainen päivystysaika, jolloin ohjasin opiskelijoita sähköpostin ja Optiman välityksellä mm. opinnäytteeseen liittyvissä word-asetuksissa ja portfolioissa. Lisäksi lisäsin muutaman suoritusmerkinnän Asioon. Ennen lounasta suunnittelin opettajakollegan kanssa ensi syksyn opetuskuvioita. Muihin työnantajan määräämiin tehtäviin lukeutui osastonkokous. Tein myös ylläpidollisia töitä yksikön Optima-ympäristöissä. Yksikön hallinnointiin liittyen aloitin tämän laatuleipuri-blogin artikkelin kirjoittamisen, joka oli jäänyt ikävästi rästiin 😉

Kuva 2. Työajan jakautuminen 8.4 työpäivän osalta.

 Aika näyttää lisääntyykö työhyvinvointi ja kehittyykö työ työajanseurannan myötä. Näkisin, että tietoisuus ainakin lisääntyy siitä mihin ne työtunnit oikeastaan menevät. Työaikasuunnittelun apuna ja kehityskeskustelun tukena toki oiva keino. Aiheeseen liittyviä kommenttejahan voi kirjoitella vaikka tänne Laatuleipuri –blogiin.

Paulina Melakari-Mustonen, Kulttuurialan yksikön laatukoordinaattori ja päätoiminen tuntiopettaja

 

”Bää”, sanoi lammas.

Teimme Pieneläimet -opintojaksolla retken Muhokselle Viialan luomu-lammastilalle. Isäntäväki Salla ja Ari Viitala esittelivät meille äänekkään ja villaisen sakin, johon kuului 150 uuhta, 4 siitospässiä sekä joukko heidän jälkeläisiään. Tilalla oli juuri käynnissä kevätpoikiminen, ja...

Liikkeellä kohti digitaalista muutosta

Opetussuunnitelmien kehittäminen alkaa. Kehittämisen pohjana tulisi olla työelämässä näkyvä murros. Uudet liiketoimintamallit perustuvat joko kokonaan tai hyödyntävät suurelta osin digitalisoitumista. Tämä koskee niin teollista tuotantoa kuin kaupan ja palveluiden toimialoja. Digitaaliset palvelut luovat uusia liiketoimintamahdollisuuksia kotimaan kaupassa ja globaaleilla markkinoilla. Tämä edellyttää tietoteknisen  osaamisen ohella sujuvaa asiakkaan kohtaamisen taitoa myös verkon välityksellä. Kielitaitoa ja myyntitaitoa tarvitaan edelleen. Opintojen uusien sisältöjen ja rakenteiden suunnittelussa kannattaisi pohtia, miten eri koulutusalojen osaaminen voitaisiin yhdistää. Pedagogisten mallien kehittäminen opiskelijoita motivoiviksi sekä joustavuuden lisääminen suoritustapoihin nopeuttaa opintojen etenemistä.  E-oppiminen yhdistettynä työelämälähtöisyyteen on sekin mahdollisuus mutta myös haaste.

Toimivalla asiakkuuden hallinnalla yhteistyö työelämän toimijoiden kanssa voisi viedä asioita eteenpäin entisestään. Asiakkuuksista vastaavat henkilöt voisivat kehittää yritysyhteistyötä seuraavalle tasolle. Oamkissa alkava Seinäjoen ammattikorkeakoulun koordinoima Pk-Inno – hanke tuo sekä opettajille että opiskelijoille lisää työelämäosaamista ja asiakkuuden hallintataitoja.  Pk-Inno –hanke kestää kaksi vuotta ja sen tarkoituksena on antaa eri alojen opettajille entistäkin parempia  valmiuksia yritysyhteistyöhön.  Liiketalouden yksikkö tulee koordinoimaan  hanketta Oamkissa.

Päivi Vesala, yksikönjohtaja

In the Library of Media and Performing Arts

In the Library of Media and Performing Arts

Students in the Library of Media and Performing Arts. Miguel, the author at left.

To see movies, to read, to listen to music has always been something I really love to do. In the library this is what I have found. The library of the cultural department is a place where you can find many amazing things. From a Chaplin movie to an article in the Piano International, a biography of your favorite violinist or pianist, an opera you would want to see on stage, or even a piece of music you always wanted to play. It is not a very big library but I advise you to look carefully and take some time to discover it. I promise you will feel like I always do, wishing to have the time to read all those books and see all those movies.

There are also some things other things you should know about. The library has a great movie room, equipped with a dvd player, a blu-ray reader, but most important, a very good sound system that really makes you enjoy whatever you are seeing. There is also, for having some fun with friends, a game room, where you can play some playstation and beat them in a NHL or Fifa game. If you like, you can also do some rock band or singstar, do not worry about the noise behind this door.

I must mention one thing of this library that really was unexpected. The fact that they give away, to whoever take it first, the things they do not want any more. There is a small shelf where you can find this things, and thanks to that, I now own some things that I would not have been  able to buy. Thanks a lot.  

I am student of the music department and these are the things I can tell you about the library. I hope you go there and find your own precious things.

I also would like to share my opinion in another matter, still concerning about the library. The personnel that works there are sensational and they really care about the library! Do not be shy about asking anything you need, they will help you find it with a smile on there face.

This post was written by  Miguel Duarte Albuquerque, a music student in Oulu UAS and a frequent user of Library of Media and Performin Arts. Thank you Miguel and see you soon! 🙂